Участието на руски депутат в православния форум в столицата на

...
Участието на руски депутат в православния форум в столицата на
Коментари Харесай

Масови протести в Грузия заради участието на руски комунист в православна асамблея

Участието на съветски народен представител в православния конгрес в столицата на Грузия Тбилиси провокира всеобщи митинги, както измежду политиците в Грузия, по този начин и измежду обществото. „ Използването на вяра за реализиране на политическите цели е нормална процедура за Русия! И в случай че е по този начин, за какво играем тази политическа игра? ”, декларира президентът на Грузия Саломе Зурабичвили.
Ръководителят на Комитета на Руската държавна дума по въпросите на развиването на гражданското общество, въпросите на публичните и религиозните сдружения, член на Руската комунистическа партия Сергей Гаврилов, провокира срив на 26-та генерална сесия на Междупарламентарната асамблея на православието (ИАО), която се организира в Тбилиси от 19 до 22 юни. В събитието вземат участие над 100 делегати от 25 страни. Съобщава golos-ameriki.ru

Гаврилов, който преди този момент е заявил пред грузинските медии, че не признава Абхазия и Южна Осетия за елементи от Грузия, председателстваше съвещанието на 20 юни, което се организира в пленарната зала на грузинския парламент. Кадрите с съветския народен представител на председателското място в грузинския парламент и апелът му към делегатите на съветски език провокираха митинг измежду грузинската общност. По време на почивката депутатите от опозицията, които бойкотираха срещата в символ на митинг, влязоха в залата, заеха трибуната и обявиха, че няма да разрешат на Гаврилов да организира сесията.

„ Управляващата партия „ Грузински фантазия ”пусна съветски нашественици и разреши на един от тях да седне на мястото на ръководителя на Народното събрание. Това е пестник в историята на Грузия... Ако страната не пази страната ни от съветските нашественици, ще защитим най-малко тази зала, а днешната среща ще се организира без присъединяване на съветски делегати ”, декларират членове на опозицията.

Представители на грузинското болшинство в Народното събрание се дистанцираха от Православния конгрес на междупарламентарната асамблея. Председателят на партията, някогашният министър председател Бидзина Иванишвили, който опозицията счита за неофициален държател на страната, направи изказване, в което се споделя, че е " недопостимо представител на окупационната страна да води подобен конгрес в грузинския парламент. "

В обществените мрежи се разгласяват доста фотоси и мнения в поддръжка на всеобщото неодобрение.

" Да! Това е Грузия! Силни и свободни хора, желанието за самостоятелност!
Никоя от империите няма да може да направи грузинска нация, страната ни е преодоляла доста проблеми и ние ще забавим това, тъй като сме грузини!
Това е Грузия! ", пишат участници в шествието в Тблиси

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР