Участието на премиера Борисов в 73-ата сесия на ООН е

...
Участието на премиера Борисов в 73-ата сесия на ООН е
Коментари Харесай

Преглед на печата

Участието на премиера Борисов в 73-ата сесия на Организация на обединените нации е водеща тематика за електронните издания на вестниците във вторник.

" Премиерът Бойко Борисов е на посещаване в Съединените щати, където ще взе участие в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации... Пред Организация на обединените нации българският министър председател ще изнесе тирада, обвързвана с главната тематика на общия спор, която тази година е " Организация на обединените нации за всички хора: Глобално водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества "... " - в. " Стандарт ".

" Постигането на универсалните по темперамент, само че тясно взаимосвързани Цели за стабилно развиване, заложени в План 2030, са ключът към посрещането на актуалните световни провокации. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на Срещата на върха за мира " Нелсън Мандела " в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет. Форумът е отдаден на 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела.
Пред участниците в срещата Бойко Борисов съобщи, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на актуалната година постави обилни старания за реализиране на прогрес и консенсус сред държавите-членки по главните посоки в тази област. " Гордеем се, че в този интервал беше признат мандатът на Европейския съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни, като значим инструмент за справяне с световните провокации - от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък за всички ", акцентира Борисов. По време на изявлението си българският министър-председател прикани за унищожаване на насилието поради полова, религиозна и етническа принадлежност в Африка и в целия свят. Борисов се разгласи и за овластяването на дамите и на младежите, които са бъдещето на света. Министър-председателят Бойко Борисов изрази и откровената съпричастност на българския народ към идеалите на Нелсън Мандела за независимост, пълноправие и правдивост в връзките сред хората на всички места по света. " Нелсън Мандела остана вечно в човешката история като ослепителен знак на устрема на африканските нации, както и на всички нации по света, към независимост, мир, развиване и благополучие. Неговото дело провокира поредицата събития и промени, довели до одобряването на ново мислене и връзки в интернационален проект, чиято основа е отбраната на правата на индивида, дружно с обезпечаване на обществена правдивост, развиване и поощряване на помиряването ", акцентира Борисов. " - в. " Труд ".

" Борисов: Когато пристигам в Съединени американски щати, срещам единствено другари
Не единствено за президента Тръмп, само че и за генералния секретар на Организация на обединените нации този конгрес е значим. Той би трябвало да цели едно нещо - тази взаимозависимост, този камшик да бъде изкоренен, да се бие крепко, не инцидентно ние сме съпредседатели, разяснява пред публицисти в Ню Йорк министър председателят Бойко Борисов днешния ден и извършената среща на Организация на обединените нации за битката с опиатите. " България по-твърда от в този момент не може да бъде. За смъртно наказване в Европа въобще не може да се приказва ", сподели Борисов. " България тука е ценена доста, не инцидентно и в битката против контрабандата на цигари, ние сме на първите места по арестувани трафиканти. Когато пристигам в Съединени американски щати, срещам единствено другари, съобщи министър председателят Борисов. " Аз не знам каква вест се чака да се случи тук. Далеч съм от мисълта да се съпернича с който и да било, президентът Радев беше на срещата на върха на НАТО, следващата година отново той ще бъде, тъй че аз не виждам какво би трябвало да се разяснява тази тематика ", разяснява Борисов наличието си в Ню Йорк. " Трюдо ми благодари, че няма никакви проблеми с българите, които пътуват в Канада, с готовност би пристигнал в България, да стесним контактите ", сподели Борисов за срещата си с премиера на Канада Джъстин Трюдо... " - в. " 24 часа ".

" Премиерът Бойко Борисов взе присъединяване в срещата на високо ниво " Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ". Това оповестиха от пресслужбата на министерския съвет. Форумът, който се организира в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, се провежда от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, а България е съдомакин на срещата. Премиерът Борисов е отпред на българската делегация, която взе участие в 73-ата сесия на Организация на обединените нации. По време на срещата на високо ниво страните участнички обявиха безапелационен ангажимент за предприемане на дейности за битка с казуса с опиатите. Всяка страна заявява подготвеност да се включи в използването на тактика, ограничаваща в оптималната степен разпространяването и използването на наркотични субстанции. Документът засяга четири съществени точки, които страните поемат ангажимент да разработят: понижаване на търсенето на наркотични субстанции посредством обучение, акции и предварителна защита на злоупотребата с наркотични вещества; разширение на напъните за лекуване за избавяне на живот и предизвиква на възобновяване на наркозависимите; подсилване на интернационалното съдействие в региона на правосъдния, правоприлагащия и здравния бранш и унищожаване на достъпа до противозаконни наркотични субстанции посредством прекъсване на производството и трафика им. " - в. " Стандарт ".

" Премиерът Бойко Борисов за пръв път се срещна и ръкува - за няколко секунди - с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това стана през днешния ден в края на среща в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, отдадена на американска самодейност за битката с опиатите. На нея приказваха Тръмп и генералният секретар на международната организация Антонио Гутериш. От видеозапис на Организация на обединените нации се вижда по какъв начин Борисов пробва да замени няколко думи с президента преди началото, само че дама от протокола уверено му препречи пътя с разперени ръце и той се върна назад в залата. След закриването на съвещанието министър председателят, както сториха и редица други участници, се поздрави първо с Ники Хейли, а по-късно с съдбоносен размах подаде ръка и на Доналд Тръмп. Двамата размениха няколко думи, снимани със смарт телефон от дама от екипа на Борисов. Веднага по-късно той прегледа записа, изработен от неговата сътрудничка. На профила на Борисов във Facebook бе публикуван и негов коментар за срещата: " Усилията на България в битката с разпространяване на опиати се правят оценка високо. Неслучайно бяхме съ-домакин на събитието, защото едни от най-успешните и огромни акции в тази посока са на българските спецслужби взаимно с Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати. И в този момент настоящите служби също са ценени. На челните места сме в битката и с контрабандата, и с трафик на хора, както и по арестувана и наказани трафиканти. Надявам се казусът, издигнат на това равнище, да ангажира повече водачи и да докара до резултатни дейности в международен мащаб. " По-късно в Ню Йорк Борисов изнесе и тирада, която доскоро също бе публикувана още веднъж в неговия профил в обществената мрежа: " Постигането на Целите за стабилно развиване, заложени в План 2030, е ключът към посрещането на актуалните световни провокации. Гордеем се, че по време на Българското председателство беше признат мандатът на Европейския съюз за започване на договаряния за подписване на ново съглашение за партньорство със 79 страни от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Преговорите имат за цел съвременно и динамично партньорство с тези страни, като значим инструмент за справяне с световните провокации - от битката с бедността и неравенството до насърчаването на мира, сигурността и устойчивия напредък за всички. " - в. " Сега ".

Затворените заводи на " Винпром Карнобат " също са измежду тематиките на вестниците.

" Непроменени остават напрежението и неналичието на изясненост в заводите за алкохол, свързани с предприемача Миню Стайков, оповестява бТВ. След решението на съда едно от запечатаните предприятия - " Винпром Карнобат ", беше отворено нощес, само че чиновниците влязоха в него, без действително да могат да стартират работа. Продължава разногласието сред управлението на фабриката за спиртни питиета и Агенция " Митници " за един от крановете в предприятието - може ли от него да се източва безакцизен алкохол. Кранът е част от цялата апаратура за произвеждане на спиртни питиета и действа от стартирането на оборудването в употреба преди 18 години, настояват от управата на фабриката. По думите им от организацията са разполагали с чертежите за издаване на лиценз. Според Йовко Йовков, административен шеф на фабрика за спиртни питиета оборудването може да работи без въпросния кран, само че няма да има опция да се вършат инспекции за приключване на газ и има заплаха от гърмеж. Кранът се употребявал при профилактика един път годишно. " Не са спазени условията на наредбите и следва да има измервателно устройство. Дебитът зависи от това какъв брой ще бъде отворен кранът. Но при едно относително положително отворено състояние - вие от клипа, който сме ви дали, видяхте, че течността излиза с много огромна мощ ", разяснява пред малкия екран Юлиян Марков, зам.-директор на Агенция " Митници ". От организацията прецизираха, че няма доказателства кранът да е извеждал количества алкохол, открити на пазара. Досъдебно произвеждане е формирано по отношение на нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол, сподели шефът на Митница - Бургас Валери Стефанов, представен от БНР. Докато спиртоварната остава запечатана, не може да работи и заводът за вино - няма място за новите джибри. " Ние работим на 24 часов режим, тъй че тези 48 часа през които ние не работим действително могат да нанесат вреди на новата продукция за цяла годишна продукция напред ", разяснява Димитър Ценов, технолог на " Винпром Карнобат ". Четвърти ден камионите с грозде чакат да бъдат разтоварени. " - в. " Стандарт ".

" Досъдебно произвеждане е формирано по отношение на нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол във " ВИН. С. Индъстрийс " край Карнобат. Това сподели за БНР шефът на Митница - Бургас Валери Стефанов и посочи, че това е най-сериозното нарушаване, намерено при инспекцията. Определенията на Районния съд в Карнобат, с които се позволява работата в затворените от митницата производства в Карнобат, не могат да се апелират. Ние ще се съобразим с това решение, разяснява началникът на Митница - Бургас Валери Стефанов и добави, че тяхната активност продължава: " На този стадий по никакъв метод не пречи, защото има установени обстоятелства, констатации, нарушавания, по които е стартирана процедура по административно - наказателно произвеждане, от която, последващата процедура значи сформиране на актове за определяне на административни нарушавания, надлежно - издаване на наказателни постановления. В същото време, държа да отбележа, че един от по-тежките случаи, при които имаме установени нарушавания, е формирано и досъдебно произвеждане. Всички нарушавания, които да открити, са директно свързани с изискванията и реда, по който е публикуван лиценза за ръководство на данъчен склад " Въпросният кран не е включен към измервателните устройства, което е нарушаване, разясни Стефанов. Той отхвърли детайлности какви са другите констатации след инспекцията... " - в. " 24 часа ".

Новинарските издания осведомят съща за унищожени от БАБХ храни.

" През август 34 953 кг храни от скотски и неживотински генезис са ориентирани за заличаване от инспекторите на дирекция " Контрол по храните " към Българската организация по сигурност на храните, оповестиха оттова. Количеството е иззето от индустриални обекти, от хранилища, магазини и заведения за публично хранене... " - в. " Сега ".

" Част от конфискуваните храни са били погрешно съхранявани, неточно етикетирани и с изминал период на валидност, а други - без здравна и идентификационна маркировка. Дирекция " Контрол по храните " също по този начин е насочила за заличаване 210 броя яйца и 606 литра безалкохолни питиета. През август в страната са осъществени общо 14 664 инспекции и са издадени 1022 наставления. Съставените актове за определяне на административно нарушаване са 195. Затворените обекти в страната с краткотрайно прекратена активност са шест... " - в. " Дневник ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР