Участък от три километра на автомагистрала Струма получи разрешение за

...
Участък от три километра на автомагистрала Струма получи разрешение за
Коментари Харесай

Голяма изненада по пътя към Гърция! Новината

Участък от три километра на автомагистрала " Струма " получи позволение за прилагане. То беше връчено от районния министър Иван Шишков на Управляващия орган по оперативна стратегия " Транспорт и връзки ". Защо се постанова това?

С близо три години закъснява построяването на автомагистралата от Благоевград до Симитли, а повода за това  са двете свлачища преди  и след новия тунел железница, който е съвсем подготвен.
-->
За да се облекчи големия трафик сме принудени да взимаме тези краткотрайни решения, призна министърът на районното развиване Иван Шишков.

" Позволихме си да пуснем въпреки и най-малък сектор, тъй като считаме, че колкото и да е минимално, за облекчение на придвижването постоянно ще има смисъл от това. Това е ситуацията. Ето автомагистралата свършва изведнъж и се мъчим под някаква форма да пускаме краткотрайна организация на придвижването, с цел да облекчаваме в границите на вероятното. "

Временната организация планува по едното платно от магистралното трасе да се движат колите към София, в това число и в едната тръба на тунел " Железница ", а по съществуващия път придвижването да е еднопосочно в посока " Кулата ".

Целият сектор от автомагистралата дружно с тунелите ще бъде пуснат следващата година, откакто се укрепи свлачището. Как ще стане това?.

" Полутунелът – първото, което ще се направи, е една шлицова стена, която ще е 6 метра висока, след което ще бъде изработен този като полутунел, с цел да може да бъде пуснато и придвижването в другата посока "

Търси се незабавно решение за трасето на автомагистралата през Кресненското дефиле, съобщи още министър Шишков, представен от БНР..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР