Убийството във влака на гара Вакарел постави темата за сигурността

...
Убийството във влака на гара Вакарел постави темата за сигурността
Коментари Харесай

Анатоли Атанасов от БДЖ: Жандармерията пази влаковете

Убийството във влака на гара Вакарел сложи тематиката за сигурността в публичния жп превоз. Вчера във влака Истанбул - Пловдив - София 50-годишен мъж беше ранен смъртоносно след скандал с други пасажери поради забележка. Бяха арестувани двама души – брат и сестра от Ихтиман.

„ След случая разговаряхме с сътрудниците, които са били във влака. В първия вагон е пътувал чиновник на жандармерията, който е оказал подпомагане. Обадили са се на 112. Пристигнала е полиция и Бърза помощ ”, описа в ефира на Нова телевизия началникът на отдел „ Превозна дейност” Анатоли Атанасов.

Той добави, че до момента е имало единствено един сходен случай и такива действия са необичайност. „ На 5 ноември имаме сходна обстановка. В бързия трен София-Бургас пасажер е намушкан, само че не е бил съществено потърпевш. Води се разследване”, сподели Атанасов.

Според него хората би трябвало да са спокойни за своята сигурност по време на пътешестване. „ Имаме съглашение с жандармерията. Всяка година при влизането в действие на нов график за придвижване на влаковете районната ни конструкция ни подава влаковете, които са проблематични. И във всеки, един подобен, има патрулна двойка на жандармерията”, съобщи началникът. Той разясни, че рискови железници са тези, които се движат в утринните и късните вечерни часове на денонощието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР