Убийството на украински военнопленник от руските части стана вайръл в

...
Убийството на украински военнопленник от руските части стана вайръл в
Коментари Харесай

Видеото с разстрел на пленен украински войник потресе света

Убийството на украински военнопленник от съветските елементи стана вайръл в обществените мрежи. Това докара до следствие, което стартира украинската прокуратура по, както основният прокурор на Украйна го назова „ бруталното и безочливо ликвидиране на невъоръжено лице, запечатано на видео и публикувано в обществените мрежи “. Прокурорът упрекна Русия в нарушение на законите на войната, заяви Ройтерс.

Украинците бяха потресени от видеозаписа, който изтече в понеделник, и за който се твърди, че демонстрира по какъв начин съветски бойци са простреляли украински военнопленник.

Автентичността на видеото обаче не може да бъде доказана от самостоятелен източник, отбелязва осведомителната организация ДПА.

Убийството на пандизчии е нарушаване на Женевската спогодба. Комисарят по правата на индивида в украинския парламент Дмитро Любинец е изпратил видеото на свои сътрудници в чужбина като доказателство за " следващото военно закононарушение от страна на Русия ". 

 

Слава Україні (с)
Posted by Borys Filatov on Monday, 6 March 2023
Записът беше оповестен от разнообразни медии, като да вземем за пример интернет портала " Украинска истина ". В него мъж в украинска униформа стои в гориста околност и крещи " Слава на Украйна ", след което пада покосен от няколко изстрела. Глас зад кадър споделя на съветски: " Умри, куче! ".

 

Zelensky reacts to the video which emerged today of Russian soldiers murdering a Ukraine POW, whose last word were “Glory to Ukraine ” pic.twitter.com/RriVFxHfSM
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 6, 2023
Руското министерство на защитата към този момент не дава отговор на запитванията за коментар по тематиката. Украинските управляващи нямат визия къде и по кое време е изработен записът, показва Ройтерс.

Общественият отклик обаче е толкоз огромен, че в обществените мрежи хората си сменят профилните фотоси със стилизирани облици на украинския военнопленник.

Още истории от войната, които ни оставиха потресени



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР