Убиването с пушка на кафява мечка в Италия оставя 2 малки без майка и е осъдено от местните жители, министър

...
Убийството на кафява мечка близо до италиански национален парк остави
Коментари Харесай

Убийството на кафява мечка близо до италиански национален парк остави две младите малки останаха без майка и предизвикаха възмущение в голяма част от страната

От FRANCES D'EMILIO Associated Press 1 септември 2023 г., 8:09 AMI Италия.

Изразяване на гняв и ужас за убийството на мечката в планинския регион Абруцо бяха италианският министър на околната среда и защитници на правата на животните. Местните жители, включително семейства с малки деца, спираха и наблюдаваха мечката и нейните малки по време на честите вечерни екскурзии на животинското семейство по улиците на градове в близост до парка.

Националният парк на Абруцо, Лацио и Молизе описва убитото животно, наречено Амарена - или Черна череша на италиански - като една от най-плодотворните кафяви мечки. Местните жители с любов са измислили името, защото черешите и черните череши са сред любимите храни на мечката, пише всекидневникът Corriere della Sera.

Италианската полиция разследваше стрелбата в четвъртък късно вечерта в град Сан Бенедето дей Марси. Мъжът, който застреля мечката с пушка, казал на полицията, че мечката е в неговия имот и се е почувствал в опасност, каза италианската информационна агенция ANSA.

Марсиканската кафява мечка , ендемичен за централна Италия, се счита за изложен на повишен риск от изчезване. Паркът казва, че около 60 мечки живеят в парка или в околностите му.

"Убийството на марсиканска женска мечка е сериозен епизод, за който е длъжен да хвърли светлина възможно най-бързо“, каза министърът на околната среда на Италия Джилберто Пичето.

„Нашият ангажимент е насочен и към защитата на малките на мечките, като правим всичко възможно за да могат да останат свободни“, каза министърът в писмено изявление.

Ръководителят на офиса на Световния фонд за дивата природа в Италия, Лучано Ди Тицио, нарече убийството на мечката „много тежко, неоправдано престъпление на природата“ и резултат от „постоянна кампания срещу дивата природа“. са изложени на висок риск, което предизвиква търсенето им в парковете, добави той.

„Самоуверена, но напълно мирна мечка, Амарена беше част от колектива въображение и беше предмет на гордост в земя, която има в мечката символ на местната природа, каза Ди Тицио.

Напоследък в Италия темата за мечките срещу хората придоби политически конотации и се приземи пред съдилищата. По-рано тази година решение на административен съд пощади засега живота на кафява мечка, която нападна смъртоносно бегач по планинска пътека в алпийския регион на Италия.

Местните политически власти са издали заповед 17-годишното женско мече, известно като Jj4, да бъде евтаназирано. През декември се очаква съдебно заседание за съдбата на мечката. Групи за правата на животните оспориха заповедта за повалянето на мечката.

Кафявата марсиканска мечка, която беше убита в четвъртък вечерта, е подвид, който е генетично различен от алпийските мечки.

Италианската държавна телевизия каза в петък, че Амарена е майка на още една от марсиканските кафяви мечки в парка, която е намерила насилствен край. Тази мечка, която беше смъртоносно блъсната от кола по-рано тази година, спечели национална слава, когато нахлу в пекарна и хапна бисквити.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР