Убийството на чуждестранни хуманитарни работници в Газа натрупа допълнителен натиск

...
Убийството на чуждестранни хуманитарни работници в Газа натрупа допълнителен натиск
Коментари Харесай

Смъртта на хуманитарни работници в Газа засилва контрола върху използването на AI от Израел за избор на цели

Убийството на задгранични филантропични служащи в Газа натрупа спомагателен напън върху Израел по отношение на воденето на войната против Хамас, подновявайки инспекцията на това по какъв начин израелската войска избира своите цели в продължаваща военна акция, която опустоши по-голямата част от Ивицата Газа и умъртви или осакати десетки хиляди негови поданици.

Израелски публични лица дадоха обещание задълбочено следствие, откакто седем чиновници на основаната в Съединени американски щати благотворителна организация World Central Kitchen (WCK) бяха убити при въздушен удар в централната част на Газа в понеделник – офанзива, която шефът на ООН Антонио Гутериш описа като „ безсъвестна “ и „ неминуем резултат от метода, по който се води войната ”.

Работниците на WCK, шестима от които задгранични жители, са пътували в две бронирани коли, носещи логото на благотворителната организация, и трето транспортно средство с „ мека кожа “ по маршрут, авансово утвърден и съгласуван с израелската войска. Източници от отб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР