Убитият днес в София бизнесмен Петър Христов е е собственик

...
Убитият днес в София бизнесмен Петър Христов е е собственик
Коментари Харесай

Кой е убитият в София Петър Христов?

Убитият през днешния ден в София предприемач Петър Христов е е притежател на млечната компания "Лактима " ЕАД. Той е ръководител на борда на шефовете на "Пропъртис Мениджмънт Груп ".
Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 година в Силистра. През 1983 година е признат в Средно сержантско военно учебно заведение "Георги Измирлиев " - Горна Оряховица, в пробната паралелка на Министерството на защитата, която приключва с отличие. После стартира работа в министерството и е признат във ВНВУ "Васил Левски ". Завършва висшето военно учебно заведение в остарялата столица през 1991 година и същата година напуща армията. През 2000 година приключва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия.
"Лактима " ЕАД е производител на млечни артикули - айрян, кисело и прясно мляко. Тя е приемник на бившето дружество "Млечна индустрия ", което през 1996 година е приватизирано. Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната индустрия. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият артикул е "Айрян Балкан ", с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Фирмата създава цялостна гама масленост на кисели млека. Приходите на сдружението за 2016 година доближават 12.8 млн. лева, което е растеж от 18.5% по отношение на година по-рано.
Едноличен притежател на компанията е сдружението "Пропъртис Мениджмънт Груп " ЕАД. До март месец 2013 година то е било еднолична благосъстоятелност на Петър Христов, след което е било трансферирано на щерка му - Михаела, сочат данни от Търговския указател, напомнят от money.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР