Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването

...
Uber Technologies Inc. е в началото на разговори за придобиването
Коментари Харесай

Uber придобива един от най-големите стартъпи в Европа?

Uber Technologies Inc. е при започване на диалози за придобиването на компанията за доставка на храни Deliveroo. Според осведомени с проектите на компанията договорката ще бъде за няколко милиарда $.

Офертата за основаната в Лондон стартъп компания, която последно бе оценена на над 2 милиарда $, ще бъде сериозен опит на Uber да реализира доминация в бизнеса с доставки на храна в Европа. Към момента точните параметри на договорката не са известни, само че съгласно източници от Deliveroo тяхната компания ще изиска сума, доста по-голяма от последната ѝ пазарна оценка.



Разговорите, несъмнено, могат да ударят на камък, защото Deliveroo и неговите вложители не са напълно склонни да се откажат от независимостта си, разясняват източници, осведомени със обстановката. Официалните представители на Deliveroo и Uber отхвърлят коментар все още.

Дара Косровшахи, основен изпълнителен шеф на Uber, трансформира бизнеса на компанията с доставка на храна в максимален приоритет при плануваното първичното обществено предложение през втората половина на 2019 година Но компанията със седалище в Сан Франциско не стопира дотук и обмисля още серия придобивания. Тя към този момент е в диалози с близкоизточния си съперник, снабдител на споделени услуги за превоз, Careem. След като се раздели със своите локални компании, предлагащи споделени транспортни услуги, в Югоизточна Азия, Китай и Русия, Uber към този момент се стреми да купува съперниците си, вместо да продава своите локални поделения.

Deliveroo е една от най-големите стартъп компании в Европа, като единствено за предходната година е събрала към 480 милиона $ от вложители, в това число Fidelity Investments и T. Rowe Price Group Inc. Компанията е в директна конкуренция с Uber Eats, звеното за доставка на храна на Uber.

През предходната година, доставчикът на храна организира серия от преговор със SoftBank Group Corp., един от огромните вложители в Uber. Преговорите внезапно завършиха, откакто SoftBank концентрира поддръжката си към Uber. Deliveroo заобикаля претъпкания американски пазар, само че участва доста съществено в европейските столици и общо 200 града на четири континента.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР