U.S. News and World Report публикува новата си класация с

...
U.S. News and World Report публикува новата си класация с
Коментари Харесай

Живот като на кино: Страните с най-висок стандарт и условия в света

U.S. News and World Report разгласява новата си ранглиста с най-хубавите страни в света по качество на живот.

В изследването вземат участие над 17 000 души, а най-хубавите страни са оценени по следните индикатори:

На върха на класацията е Швеция, оценена като най-хубавата страна във връзка с досегаемост, сигурност и други индикатори, оповестява CNBC. Според Numbeo разноските за живот са приблизително с 20,9% по-ниски от тези в Съединени американски щати, а наемите са с 57,5% по-ниски.

Швеция е добре известна с безплатното си опазване на здравето и колежанско обучение, отбелязва U.S. News and World Report.

Жителите й могат да се похвалят с една от най-дългите продължителности на живота, като междинната възраст е 82,8 години, съгласно CIA World Factbook.

Страната има блестяща политика във връзка с родителския отпуск: Родителите имат право на 480 дни заплатен отпуск при раждане или осиновяване на дете.

Ето и цялостният лист с десетте най-хубави страни в света по качество на живот:
Швеция Норвегия Канада Дания Финландия Швейцария Нидерландия Австралия Германия Нова Зеландия

Норвегия се подрежда на второ място като е водеща в региона на равенството сред половете.

Родителският отпуск в страната дава опция на родителите да се разделят с грижите за детето си вкъщи за интервал до 49 седмици с цялостна заплата (или 59 седмици с 80% от заплатата).

Норвегия също по този начин предлага месечни помощи на фамилиите от един месец след раждането на детето до навършването на 18 години.

Очакваната дълготрайност на живота е 82,75 години, а от 2013 година насам страната се подрежда в топ 10 на най-щастливите страни в света в Доклада за международното благополучие, отбелязва CNBC.

Канада добавя челната тройка. Страната е известна с наличните си цени, достъпа до обучение и системата на опазване на здравето.

Очакваната дълготрайност на живота е 83,9 години, което е с 3,24 години повече от тази в южната й съседка - Съединени американски щати.

Според Индекса за по-добър живот на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Канада превъзхожда междинното равнище във връзка с приходите, работните места, образованието, опазването на здравето, качеството на околната среда, обществените връзки и удовлетвореността от живота.

Страната има универсална здравна осигуровка. Тя предлага на жителите си здравна система, която се финансира главно от данъчни доходи и е безвъзмездна в мястото на даване.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР