У нас някак си се превърна в норма погазването на

...
У нас някак си се превърна в норма погазването на
Коментари Харесай

Радев: Няма как да подпиша указ, когато не е спазен законът


„ У нас някак си се трансформира в норма погазването на закона, а когато някой го съблюдава, вие ме питате за какво. Аз мисля, че това към този момент е диагноза за нашата народна власт. Няма по какъв начин да подпиша декрет, в случай че няма координиране, което законът изисква за всеки план на акт, който съдържа предложение за декрет. “ Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден в Казанлък, в отговор на въпрос дали ще подпише декрет за освобождаване от поста на главния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, номиниран за министър на вътрешните работи.

Държавният глава акцентира, че ясно е посочил какво би трябвало да се направи и го е обяснил където би трябвало. Законът би трябвало да се съблюдава на най-високо равнище, в случай че желаеме да се съблюдава и по-надолу, безапелационен беше Румен Радев.

„ Мисля и че е малко необичайно да ми задавате този въпрос след случая в Перник с задържани публицисти, който към този момент ни популяризира по страниците на международния щемпел, до момента в който вие комфортно мълчахте “, уточни още президентът.

Попитан за идното присъединяване на делегация, водена от българския министър-председател, която ще показа страната ни на съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът акцентира, че „ изобилните пояснения от Министерски съвет изрично не дават отговор на истината. “ „ Проблемът въобще не е дали ще върви президентът или министър председателят. Проблемът е дали се съблюдава законът, по какъв начин се вземат решенията и дали се съблюдава духът на Конституцията “, съобщи Румен Радев. Президентът уточни и че Министерство на външните работи е нотифицирало в Организация на обединените нации премиера като началник на българската делегация без безусловно никакво известяван на президентската институция.

„ Всички други след това срещи, писма, те са постфактум. А апропо от писмата доста ясно проличава неналичието на координиране “, акцентира още президентът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР