у дома, за моя изненада, тази година се увеличиха с

...
у дома, за моя изненада, тази година се увеличиха с
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 1

у дома, за моя изненада, тази година се усилиха с още един решил да ги съблюдава: моето момче - типичен представител на феновете на повечко месо. Сутрешната поръчка, ден преди началото на постите, ме учуди, само че и зарадва, тъй като в действителност времето е уместно за един подобен хранителен режим. Вероятно по този начин е подходящо да нарека това, което върша аз, с оглед че не съм водена от класическото (разбирай религиозно) схващане на постите.
В офиса, след горната вест, сътрудника реши, че също ще стартира постите, в случай че оказвам помощ. Така че под моя контрол ще бъдат две огромни момчета:)

За мен персонално, храненето главно със зеленчуци, варива, зърнени и плодове, е нещо като главния ми метод на хранене. Но признавам, че обичам пикантните сирена с чаша вино и те малко ще ми липсват. След строгия пост обаче, в дните от 23 ноември до 19 декември рибата, морските артикули и винцето влизат в графика още веднъж - там не считам да изгубвам нито минута.

Но да подкрепиш някого в решението му си е отговорност, а щом е и кулинарна - одобрявам я с удоволствие. Ето какво съм приготвила на моето момче за работа, до момента в който той приготви сина ни за градина:

Сандвич с авокадо, чери домат и хималайска сол

нещо, което имам налично постоянно, а по време на пости си е наложително за мен. Тук комбинацията е с червен домат, по този начин каротеноидите в него се усвояват по-добре. Добър източник на ненаситени мазнини и олеинова киселина, която понижава а в организма. Богат източник на минерали и витамини, в по-голямо количество и калий, значим електролит - т.е необходим за силата в тялото. е единствената, която употребявам вкъщи (всъщност от време на време и морска).

Салата от алено зеле

Червеното зеле си е малко по-твърдичко и по-добре да го комбинирате с бяло, само че имах единствено това. Този тип зеле има положителни антиоксидантни свойства, добър източник на витамин С, който лекичко понижава в тази салата с оглед, че е нарязана часове преди консумация, само че не е плачевно. Добър източник на витамин А - отлично за това момче, което е доста време пред компютъра. Витаминът подкрепя точно очите, а и поддържа добра имунна система.

+
За благополучие към момента може да се откри български сортове по това време на година. Шепа източник на фибри. Е, и малко фруктоза. Но човек въпреки всичко би трябвало да се подслади следобяд изключително.

Шишенцето

В шишенце от обичаното сокче на сина ни - Био сок от алено грозде, съм поставила равни елементи и био винен оцет, както и напълно. Шишенцето остава в офиса му, с цел да си овкусява салатите, когато реши. Мазнина няма да има, само че постоянно можете да си вземете дребна опакова зехтин или друга растителна лой.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР