Тялото. Наръчник за употреба – най-новата книга на остроумния американски

...
Тялото. Наръчник за употреба – най-новата книга на остроумния американски
Коментари Харесай

Тялото. Наръчник за употреба

„ Тялото. Наръчник за приложимост ” – най-новата книга на остроумния американски публицист Бил Брайсън, обичан на читателите с класики като „ Кратка история на съвсем всичко ” и „ Записки от една огромна страна ”.
Знаете ли, да вземем за пример, че целият О2, от който имате потребност – към 61% от тялото ви – ще ви коства към 21 лв., а за водорода – 10% от вас – джобът ви ще олекне с 37 лв.. Азотът – 2,6% - ще ви излезе още пò на сметка – единствено към 60 стотинки. По този метод бихте могли да закупите нужните материали за съвсем 74% от цялото ви тяло за удивителната сума от 58,60 лева! Без подозрение, това е най-изумителното нещо за нас – че всъщ­ност сме просто общ брой от безжизнени частици, от нещица, които мо­жем да открием на боклука.
Няма нищо особено в елемен­тите, които ни построяват, като се изключи че построяват тъкмо нас, човешките същества. Това е чудото на живота.
С доста възприятие за комизъм, голямо количество любопитна и потребна информация, както и значително вълнуващи и куриозни истории, в „ Тялото. Наръчник за приложимост ” Бил Брайсън извършва сложната задача да изясни на наличен език по какъв начин действа може би най-сложната форма на живот, която познаваме – индивидът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР