Тялото. Наръчник за употреба – най-новата книга на остроумния американски

Тялото. Наръчник за употреба – най-новата книга на остроумния американски ...

Тялото. Наръчник за употреба.

„Тялото. Наръчник за употреба” – най-новата книга на остроумния американски писател Бил Брайсън, любим на читателите с класики като „Кратка история на почти всичко” и „Записки от една голяма страна”.
Знаете ли, например, че целият кислород, от който имате нужда – около 61% от тялото ви – ще ви струва около 21 лева, а за водорода – 10% от вас – джобът ви ще олекне с 37 лева. Азотът – 2,6% - ще ви излезе още пò на сметка – само около 60 стотинки. По този начин бихте могли да закупите необходимите материали за почти 74% от цялото ви тяло за удивителната сума от 58,60 лв.! Без съмнение, това е най-изумителното нещо за нас – че всъщ­ност сме просто сбор от безжизнени частици, от нещица, които мо­жем да открием на боклука.
Няма нищо специално в елемен­тите, които ни изграждат, освен че изграждат точно нас, човешките същества. Това е чудото на живота.
С много чувство за хумор, огромно количество любопитна и полезна информация, както и немалко вълнуващи и куриозни истории, в „Тялото. Наръчник за употреба” Бил Брайсън изпълнява трудната задача да обясни на достъпен език как функционира може би най-сложната форма на живот, която познаваме – човекът.

Източник: actualno.com