Тялото на мексиканския журналист Невит Кондес Харамийо беше открито в събота в

...
Тялото на мексиканския журналист Невит Кондес Харамийо беше открито в събота в
Коментари Харесай

Убиха брутално известен журналист

Тялото на мексиканския журналист Невит Кондес Харамийо беше намерено в събота в централната част на страната с голям брой рани от хладно оръжие.

42-годишният журналист беше шеф на осведомителния портал " Обсерваторио дел сур ". Тялото му беше намерено в планинска област в Техупилко, на към 122 км от столицата Мексико сити. Районът е изключително рисков и в него работят незаконни групи, предава Блиц.

``
реклама

Кондес е разгласил публикации, провокирали напрежение с локалните управляващи. През ноември 2018 година и през юни тази година са му били насочни закани, оповестява говорителка на неправителствената организация " Репортери без граници ".

Той е изискал отбрана, само че в последна сметка се е отказал от нея заради бюрократичните процедури, нужни за приемането й.

Според организацията " Репортери без граница " Мексико е най-опасната за журналистите страна в Западното полукълбо. С Кондес убитите в Мексико журналисти през 2019 година доближават 10.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР