Тялото на бившата състезателка по ски алпийски дисциплини – Бланка

...
Тялото на бившата състезателка по ски алпийски дисциплини – Бланка
Коментари Харесай

Олимпийска медалистка бе открита мъртва в планина край Мадрид

Тялото на някогашната състезателка по ски алпийски дисциплини – Бланка Фернандес Очоа бе намерено през вчерашния ден, дни откакто стотици служители на реда и доброволци започнаха търсенето.

56-годишната жена е открита в планинския регион, покрай Мадрид, откакто се водеше за изчезнала от 23 август насам. На 1 септември автомобилът й е забелязан в района на селището Серседия, северозападно от столицата.

Властите проверяват събитията и повода за гибелта й.

Това, което е знае се, че дамата е напуснала дома си без да си вземе телефона и не е употребила кредитната си карта от момента на изгубване, оповестяват от локалната полиция.

Бланка е била любителка на туризма, която е обожавала да изкачва планината Ла Пеньота. Властите считат, че испанката е починала преди 7 до 10 дни.

По тялото й няма пострадвания от рухване. То е намерено на 20 метра от път, по който за 90 минути пеш се стига до мястото, където е била паркирала колата си – покрайнините на Серседия.

Свидетел споделя, че я е забелязал в градчето, където има скулптура на починалия й брат – Пакито Фернандес Очоа, който е първият олимпийски първенец от Испания на зимни олимпийски игри (Сапоро’72), умрял преди няколко години от рак.

Наблюдателят споделя, че Бланка му е споделила, че отива в планината, въпреки да е била без раница. Медиите в Испания настояват, че преди да тръгне, е целунала паметника на брат си и се е прекръстила.

„ Това е доста печален ден за испанския спорт”, сподели държавният секретар по спорта – Мария Хосе Риенда.

Бланка Фернандес Очоа е родена през 1963 година в Мадрид. Състезавала се е на 4 зимни олимпийски игри сред 1980 и 1992 година. Тя е първата испанка, която печели орден на зимна олимпиада, откакто през 1992-а завоюва бронз в Албервил, Франция.

През 2014 година споделя, че ските са нейна фикс идея, само че откогато се е отказала, признава че избира да играе голф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР