Тялото на 72-годишен фелдшер е открито в тополовградското село Орешник.

...
Тялото на 72-годишен фелдшер е открито в тополовградското село Орешник.
Коментари Харесай

Ново зверство смрази Орешник, полицията издирва бивш легионер

Тялото на 72-годишен фелдшер е намерено в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден тази заран. Трупът е открит в здравната работа на селото.

По първични данни по главата на възрастния мъж има следи от принуждение. Извършителят се търси.

За убийството полицията търси някогашния легионер Иван Пачелиев. Преди повече от година той беше арестуван от отряда на баретите, откакто стреля по служители на реда и се барикадира в къщата си.

Към мястото пътува основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, заяви Блиц.

Заради екшъна от февруари предходната година някогашният легионер се озова в ареста, само че малко по-късно излезе от там против парична гаранция от 5000 лв.. Пачелиев, който е служил 4 година във Френския задграничен легион, бе арестуван през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и съгласно обвиняването е стрелял против служители на реда.

Повдигнати са му две обвинявания. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник използвал заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски чиновник, за да принуди него, сътрудниците му и кмета на селото, да пропуснат нещо по работа – да снемат сведения от обвинения и да му сформират протокол за предизвестие.

Тогава чиновници на ГДБОП го търсили по кореспонденция на Софийска прокуратура във връзка със закани. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 служители на реда от разнообразни подразделения на Министерство на вътрешните работи.

Второто обвиняване за държане на взривни субстанции, оръжия и муниции - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и муниции за тях, без да има съответно позволение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР