Тялото е най-добрият показател на това кога и с какво

...
Тялото е най-добрият показател на това кога и с какво
Коментари Харесай

Тялото ни подсказва кога и с какво да се храним

Тялото е най-хубавият индикатор на това по кое време и с какво да се храним. По това можем да съдим за възможните проблеми във вътрешните системи.

Внезапните капризи за избрани храни да вземем за пример произтичат от неналичието на избрани субстанции, а от време на време указват за началото на съществено заболяване.

Шоколад – тази обичана храна най-много се прияжда на дами, намиращи се в предменструален синдром или менопауза. Когато тялото изпраща сходни сигнали, е добре да му се дадат два-три части шоколад.

 Шоколад

Прекомерната приложимост и жадност за шоколад обаче, която се появява преди месечния цикъл или в климакса, приказва за хормонални нарушавания и изисква подобаващи корекции.

 Мазна храна

Често шоколадът се употребява и като антидепресант. Прекаляването със сладко може да приказва за съществуването на потиснати проблеми, а неосъзнатото предпочитание да е опит за справяне с него. Трябва съществено да обърнете внимание на себе си и възприятията си.

Солено – постоянно желанието за солена храна се свързва с бременността, само че не е наложително да е по този начин. Подобно предпочитание приказва по-скоро за мощен стрес, на който сте подложени. В солта има естествени минерали и соли, от които тялото се нуждае при нервни прекарвания и отмалялост.

 Кафе

Силната потребност от сол може да е и знак за съществуването на избран източник на зараза в организма. За да осигурите и притъпите тази жадност, то наблегнете на неосолени ядки, зърнени храни, плодове и зеленчуци, козе мляко, риба и морска сол.

Горчиво и пикантно – желанието за горчива храна постоянно поражда при интоксикация. Предпочитание към пикантните храни пък имат хора с нарушаване на отделителната и евакуаторна функционалност на стомаха.

Мазна храна – най-вероятно организмът ви изисква пипер или чесън за стимулиране на храносмилането, дефицит на калций или мастноразтворими витамини.

Въглехидрати – в случай че неописуемо доста ви се хапват макарони, картофи и сладкиши, то организмът алармира, че незабавно са нужни въглехидрати. Нуждаете се от контролиране на хормона на силата.

При сходен случай е добре да се заобикалят сладкишите, като нужната доза се одобри посредством плодове, пълнозърнесто брашно и кафяв ориз. Дефицитът на хром пък се компенсира с броколи, картофи, пуйка и портокали.

Кафе – Жаждата за кафе демонстрира желанието за ободрение и пресен тонус. Малко знае се, само че доста по-ефективни средства против сънливостта са желязото, белтъчините и фолиевата киселина. Така че по-добре изяжте варено яйце. Идентично работят аленото месо и рибата.

Ако ли пък ви се похапва нещо извънредно, като креда и глина, то това приказва за сериозен проблем. Най-добре се изследвайте, основно за банална анемия. Тя се отстранява елементарно, с верния хранителен режим.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР