Тя ще стане носител на други подводни съдовеБелгород е много

...
Тя ще стане носител на други подводни съдовеБелгород е много
Коментари Харесай

Кремъл пуска най-дългата подводница

Тя ще стане притежател на други подводни съдове

" Белгород " е доста по-голяма от всяка друга подводница в света, в това число от тези американския флот. Дължината ѝ е 184 м и е с водоизместимост, по-голяма от тази на бойните-кораби колоси от Първата международна война. Може да се потапя на 500 метра, написа Popular Mechanics, представен от Russia

Общата водоизместимост на плавателния съд е 30 000 тона, което е с 15 000 тона повече от тази на американските стратегически атомни подводници от трето потомство вид " Охайо ". Ако цифрата е вярна, " Белгород " въпреки всичко не превъзхожда атомната подводница по план 941 вид " Акула ".

Изданието прецизира и предназначението на подводницата: тя ще стане притежател на други подводни съдове. Командването на " Белгород " официално ще е в ръцете на съветския ВМФ, само че в реалност за него ще отговоря Главното ръководство за дълбоководни проучвания (ГУГИ).

Впрочем създателите на текста признават, че за доста елементи към подводницата можем единствено да гадаем: " Русия е по-успешна от Съединени американски щати в укриването на своите подводници от нежелани фотоси ", се показва в публикацията. Става въпрос за изтеклите в медиите детайлности към американските стратегически подводници вид " Колумбия ", които Съединени американски щати проектират, с цел да заменят тези от вид " Охайо ".

В изявление за Popular Mechanics известният специалист по подводно оръжие Сътън допуска, че " Белгород " евентуално ще стане част от съветската подводна система за хидроакустично следене " Хармония ". Друга нейна цел ще е да организира специфични интервенции с мини-подводницата " Лошарик " или дълбоководния ненаселен уред " Клавесин-2Р-ПМ ".

Но най-зловещата, съгласно специалиста, задача на " Белгород " ще са шестте дрона " Посейдон ", които, както допускат западните медии, тя ще може да носи на борда си.

Порталът The Washington Free Bacon концентрира обявата си върху обстоятелството, че " Белгород " ще носи дронове " Посейдон ". Изданието написа, че съгласно оценки на западните спецлужби торпедата ще имат нуклеарни бойни глави с мощ десетки мегатонове и още един път акцентира, че Съединени американски щати не разполагат с аналогично оръжие.

На собствен ред някогашният чиновник на Пентагона Марк Шнайдър твърди, че една подводница, въоръжена с " Посейдон ", може да излъчи повече радиация от целия стратегически боеприпас на Съединени американски щати. Между другото съветски представители на ВМФ и военни специалисти неведнъж са подчертавали, че тези неповторими дронове са оръжие за въздържане, а не за нахлуване.

За да действа подводницата разчита на два нуклеарни реактора, всеки с мощ от 190 МВт. Освен нуклеарните подводни дронове " Посейдон ", новата съветска подводница е въоръжена със общоприети торпеда и крилати ракети " Калибър "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР