Тя призова да се види защо са дадени такива раздути

...
Тя призова да се види защо са дадени такива раздути
Коментари Харесай

Зам.-председател на ДСБ: Съкращението на парите няма да рефлектира на оперативната работа на прокуратурата

Тя прикани да се види за какво са дадени такива раздути средства на Висш съдебен съвет
„Орязването на бюджета на прокуратурата не е политическа офанзива, а е преекспонирано от Гешев. Нека да се види за какво са дадени такива раздути средства на Висш съдебен съвет, дали въобще е било оправдано да разполагат с тях. Съдебните експертизи не са сложени в заплаха. Съкращението на парите няма да рефлектира на оперативната работа на прокуратурата“. Това съобщи новият зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова в „Офанзива“.

По думите й частната конституционна тъжба е значимо да бъде въведена. „Трябва да се промени ролята на прокуратурата в правосъдната власт. Липса чувството на правдивост у хората, това би трябвало да се промени. Движение за права и свободи основават чувството, че се пробват да наваксват по ритъма на парламента“, уточни тя. И добави, че заповедта за отбрана от домашно принуждение сега идва от декларация, от която е мъчно да се реши дали да бъде почетена.

„Нужен е обединен указател. Информацията е към този момент налична, задачата е да се вписват всички веече издадени запвоеди за отбрана. Отношенията сред жертвата и причинителя и оттеглените сигнали също ще бъдат там. Медицинското досие отчасти ще участва. Така ще може да се реши обективно и да се вземе решение дали да се издаде заповед за защита“, изясни юристът. И посочи, че ролята на Демократична България в обединението е да балансира.

Тя разяснява апела на Вътрешна македонска революционна организация към младежкото ДСБ да се причислят към тях по този начин: „Нормално е да им хрумват всевъзможни екзотични хрумвания, с цел да се върнат в политическия живот“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР