Тя посочи, че прокурори от ЕС и Украйна, както и

...
Тя посочи, че прокурори от ЕС и Украйна, както и
Коментари Харесай

ЕК с първа стъпка към създаването на трибунал за военните престъпления на Русия

Тя уточни, че прокурори от Европейски Съюз и Украйна, както и Международният углавен съд (International Criminal Court, ICC), към този момент събират доказателства, а ICC преглежда съответни случаи.

„ Обявявам, че като първа стъпка, в Хага ще бъде основан интернационален център за гонене на Русия за закононарушението „ Агресия против Украйна ”. Този център ще координира събирането на доказателства като част от взаимния проверяващ екип и с поддръжката на Eurojust “, сподели фон дер Лайен. В състав прокурори, съдии и полицейски чиновници, представители на всяка страна от Европейски Съюз, организация Eurojust проверява правосъдни каузи за трансгранична и проведена престъпност.

Фон дер Лайен дойде в Киев с други еврокомисари, с цел да обсъдят въпроси на икономическото съдействие и интеграцията. Тя сподели още, че десетият пакет от наказания против Русия ще бъде подготвен до първата годишнина от нашествието - 24 февруари, а Европейска комисия разисква с сътрудниците си по какъв начин да употребява блокираните държавни активи на Русия, с цел да помогне на Украйна.

The Moscow...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР