Тя не подкрепя решението за локдаун: „Локдаунът е временно решение,

...
Тя не подкрепя решението за локдаун: „Локдаунът е временно решение,
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Не е време за разхлабване. Мерките ще паднат при 250 заболели на 100 000 души

Тя не поддържа решението за локдаун: „ Локдаунът е краткотрайно решение, което не поддържам. Вярвам, че с имунизация, ще реализираме повече триумфи “.

„ Темпът на позитивните случаи понижа. Ние навлязохме по-рано в епицентъра на епидемията и по-рано би трябвало да излезем. Трябва да продължим да се имунизираме и да съблюдаваме ограниченията. Другите европейски страни навлизат в този момент “, изясни тя.

По думите й с изключение на броя на имунизираните, доста се е нараснал и броят на хората, които се изследват.

„ Много от публичните действия могат да се извършват, в случай че даден човек има зелен документ, в случай че не - ще седи затворен. Мерките ще отпаднат, когато заболелите станат 250 на 100 000 души. Няма данни какви типове от антителата са защитни. Може да имате антитела, само че аз не мога да ви кажа дали вие сте предпазени или не “, означи още проф. Кожухарова.

Тя уточни, че хората с една доза имат 80% отбрана 15 дни след слагането й:

„ Но въпреки всичко е непълна отбрана. Има съображение да се даде зелен документ, който не е дългогодишен. Той изтича досега на слагане на втора доза. Втората доза е доста значима, тъй като тя дава под напрежение имунитет. Мисля си, че третата доза ще стане целесъобразна “.

Епидемиологът изрече възмущението си от обстоятелството, че има лекари, които издават подправени документи за имунизация. „ Нека не забравяме, че това е заболяване, от което се умира “, уточни тя.

Проф. Мира Кожухарова намира тестванията за възпитаници за положителни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР