Тя лежеше пред мен, буквално само сянка на някогашното куче,

...
Тя лежеше пред мен, буквално само сянка на някогашното куче,
Коментари Харесай

Когато свършили растенията в дома, кучето започнало да яде тапетите от глад

Тя лежеше пред мен, безусловно единствено сянка на тогавашното куче, което е била. Покритият с кожа скелет и безжизнените й очи отразяваха дълбочината на страданието й и беше явно, че е претърпяла доста.

Хората, които я доведоха в клиниката, описаха ужасната история на нейната орис. Те били притежатели на апартамент до оживена гара, който давали за нощувки. Мястотобило вървежно, тъй че апартаментът съвсем в никакъв случай не бил празен.

Разказаха, че един път двама млади души с куче, които се показали братя, наели жилището им за много дълго време. Собствениците не могли да подозират какви ужаси ще се разиграят сред стените на жилището им.

След две седмици, в който приключил периода на наема наемателите не върнали ключовете на притежателите и не реагиралли на опитите за връзка с тях. В такива случаи притежателите постоянно имат аварийни ключове, по тази причина отишли ​​в жилището, с цел да видят какво се случва.

Отваряйки вратата, те били посрещнати с неприятната миризма на кучешки изпражнения и панорама, която нямало да бъде забравена дълго време. Наемателите ги нямало от дълго време в жилището, само че кучето им било затворено.

Бедното животно било изоставено и насила да издържи дни или седмици на същински затвор. Този апартамент станал очевидец на нейната обезверена битка за оцеляване.

Растенията били изкоренени и изядени, а смачкани листа и пръст от саксии били разпръснати безсистемно из жилището. Когато гладът се засилил и опциите били лимитирани, инстинктът за оцеляване предиздвикал кучето да употребява всичко, което откри.

Това може да са неядливи предмети като части хартия, плат или даже мебели. Отчаянието предиздвикало кучето да изяде всичко, което му попадне, и даже тапетите по стените станали негово прехранване.

Струва си да отдадем респект на притежателите на този апартамент и тяхната човещина. На фона на разрушени тапети и унищожени растения, мислите им били ориентирани само към благополучието на кучето. Без да се двоумят, те я взели на ръце и доведоха в клиниката, откъдето стартира нейният път към възобновяване. Така и не съумели да се свържат с предходните собственици…

Първият приоритет беше да стабилизираме изтощеното й тяло и да се оправим с тежкото недохранване, от което страдаше. Започнахме да прилагаме повсеместен проект за лекуване, ориентиран към нейното възобновяване.

Тялото й се нуждаеше от щадящо хранене, защото неочакваното препитание може да докара до неподходящи последствия. Разработихме деликатно изчислена диета от дребни, чести хранения, богати на съществени хранителни субстанции. Напредъкът й беше деликатно следен, тъй че тялото последователно да се приспособява към сходен приток на храна.

Осъзнавайки дълбоките прочувствени проблеми, оставени след травматичното прекарване, разработихме стратегия за поведенческа рехабилитация за нея. Нашият екип по държанието на животните работи интензивно, с цел да върне доверието й в хората и да й помогне да преоткрие насладите от живота.

Благодарение на търпението и постоянството въпреки всичко видяхме дребни, само че доста значими триумфи. Кучето стартира да дава отговор на команди, опашката й махаше нестабилно, когато научи, че любовта и добротата могат да съществуват по едно и също време и в нейния свят.

Постепенно я въвеждахме в новата среда, хора и други животни, опитахме да я десенсибилизираме и да й внушим възприятие за сигурност.

След няколко седмици интензивни грижи и рехабилитация, най-сетне пристигна денят, когато животното беше готово за нов живот. Собствениците на жилището ни увериха, че ще го дадат на нови, любящи стопани.

Въпреки че може в никакъв случай да не схвана детайлностите за нейното бъдеще, имам вяра, че тя е намерила дом, където ще бъде ценена и закриляна. Това оцеляване на изоставено куче в празен апартамент акцентира невероятната адаптивност и устойчивост на животните в лицето на бедствието.

Този случай служи като увещание за жизненоважната роля, която хората играят за благосъстоянието на своите домашни любимци. Състраданието и бързите дейности на притежателите на жилището, които осъзнали тежкото състояние на кучето и го доведоха в клиниката за незабавна помощ, му дадоха втори късмет за живот.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР