Тя е подправка, която носи цял арсенал от ползи за

...
Тя е подправка, която носи цял арсенал от ползи за
Коментари Харесай

С какво ни помага куркумата

Тя е фалшификация, която носи цялостен боеприпас от изгоди за всеки. Куркумата оказва помощ за цялостен куп проблеми - от понижаване на възпалението и облекчение на признаците на меланхолия, до съкращаване на риска от сърдечно-съдови болести.

Но съгласно ново изследване изгодите й не стопират дотук: с помощта на куркумина (нейната съществена съставка), куркумата може да ускори паметта ни.

Изследователи изследват хора на възраст сред 50 и 90 години, като половината от групата би трябвало да приема добавка куркумин два пъти на ден за интервал от 18 месеца. На всеки шест месеца мозъкът им се сканира, с цел да се наблюдава рискът от Алцхаймер.

В края на проучването мозъчната функционалност на участниците се е нараснала с 28 на 100. В допълнение, те демонстрират по-добро психическо благоденствие от тези, които не са консумирали постоянно куркумин.

Кое е най-хубавото? Можете да постигнете същите резултати, в случай че включите куркумата в ежедневната си диета. Или пък слагайте от подправката обилно на всяко ядене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР