Тя е настояла това да се случи до края на

...
Тя е настояла това да се случи до края на
Коментари Харесай

Току-Що Телефонът На Бойко Борисов Изпищя, Само Не И Тя! За Ужас На Премиера Директно Му Се Обади Самата

Тя е настояла това да се случи до края на годината, разгласи самата Нинова на конференция.

Социалистката акцентира, че е била упълномощена да беседва с Борисов от онкоболните и пациентските организации, които стачкуваха против мораториума за финансиране на новаторски медикаменти. След това й се е обадил ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нинова заяви, че с цел да спестят цялата процедура за минаване през Министерския съвет, от Българска социалистическа партия събират подписи за корекция в бюджета на НЗОК и ще я внесат в Народното събрание до края на деня.

" Разговарях с Бойко Борисов, защото ГЕРБ направиха огромна неточност по отношение на онкоболните. Казах му, че единственият законен метод да излезем от тази обстановка е да създадем незабавно актуализация на бюджета на НЗОК. Да, ще бъде казус, току–що е оповестен, само че това е единственият метод онкоболните от 1 януари да не останат необгрижени. Декларирам от ПГ на Българска социалистическа партия, че сме подготвени на изключителни съвещания, на нощни съвещания. Става въпрос за един текст. Да отпадне параграф 6-ти от бюджета. Тъй като държавното управление твърди, че има пари, явно не е проблем на числата в бюджета “, съобщи още Нинова, представена от " Фокус ".

Тя посочи, че ПГ на ГЕРБ ще обсъдят предлагането и на следващия ден на Председателски съвет ще се реши какво да бъде направено.

„ Останах с усещане, че са склонни да прегледат нашето предложение “, добави тя и акцентира, че в случай че държавното управление не одобри предлагането, Българска социалистическа партия ще внесе тъжба в Конституционния съд.

Самият Бойко Борисов към този момент съобщи, че е подготвен да преразгледа мораториума, в случай че става дума за медикаменти, които се финансират в 1/3 от страните от Европейски Съюз.

Това се случи, откакто болшинството в Народното събрание отхвърли ветото, наложено от президента Румен Радев поради мораториума.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР