Тя е на 53 години и е харизматична блондинка, която

...
Тя е на 53 години и е харизматична блондинка, която
Коментари Харесай

Пола Уайт - пасторката мултимилионерка, която проповядва в ухото на Доналд Тръмп

Тя е на 53 години и е харизматична русокоска, която от 31 октомври е назначена на поста нравствен консултант в Белия дом. Това е Пола Уайт, пасторката мултимилионерка, която проповядва на ухото на Доналд Тръмп, написа френското издание " Мадам Фигаро ", представено от Българска телеграфна агенция.

" Навсякъде, където аз мина, Бог господства! Когато съм в Белия дом, Бог е в Белия дом! ", това е единствено едно от сюрреалистичните изявления на Уайт.

От 20 години русокоската, която е почитателка на яркочервените костюми, цялостни стадионите с гръмките си проповеди. Тя има и 3 милиона почитатели във " Facebook ", където качва разнообразни клипове, в които раздава препоръки и предизвестия. Така да вземем за пример пред басейна си тя приказва, че " без вода, човек не може да живее ", или пък проповядва " теологията на просперитета ", съгласно която Бог ще възнагради вярата на хората с пари, а бедността е божие наказване. Понякога тя даже насочва закани против тези, които няма да създадат дарения на нейната конгрегация, като им споделя, че " техните фантазии и деца ще умрат ", добавя френското издание.

Нищо в предишното не е предвещавало сходна кариера за Пола, родена в Тюпълоу, Мисисипи. Първоначално тя се занимава с гимнастика. На 5 годинки татко й се самоубива. След това група съседи и родственици стартират да издевателстват полово над нея сред шестата и тринадесетата й годишнина. За това тя споделя на майка си години по-късно. Като тийнейджърка пораства потисната и става булимичка поради претърпяното в детството.

Пола има три брака зад тила си, като от първия има един наследник. Спечелва си популярност по време на втория си брак с пастора Ранди Уайт. Двамата основават конгрегация, наречена Международна черква без стени в град Тампа. Постепенно двойката става доста авторитетна и стартира да насочва послания по християнски ефирен канал, ориентиран към аудиторията във Флорида. Сред тази публика е и Доналд Тръмп, гражданин на Мар-а-Лаго.

Пола и Тръмп се срещат при започване на 10-те години на 21 век. Тръмп се свързва с нея, с цел да й каже какъв брой е фантастична. А по време на една от първите срещи с него Пола му споделя, че не желае парите му, нито известността му, а душата му. Отношенията сред двамата остават непоклатими. Синовете на Тръмп от първия му брак не пестят похвалите си за Пола и я назовават гениална и невероятна фамилна другарка. През 2004 година Пола е поканена да се изявява в риалити шоуто на Тръмп - " Стажантът ", където " раздава древен поучения ". По това време Пола към този момент има и телевизионна стратегия, наречена " Пола Уайт през днешния ден " по телевизия Блек ентертеймънт, в която Тръмп е поканен да гостува.

Тя си купува апартамент в " Тръмп Тауър " в Ню Йорк за 3,5 милиона $. Влиянието й е толкоз огромно, че се твърди, че тя е споделила на Тръмп през 2011 година, когато той мислел да се кандидатира за идните президентски избори, че в този момент не е моментът. Четири години по-късно тя събира духовни водачи в " Тръмп Тауър " и поддържа решението му да се бори за президентската номинация на републиканците.

Днес Пола, която е омъжена за трети път, се е трансформирала в сянката на президента Тръмп и приветства всяка от речите му. Тя е до него на всяко събитие. Но знае и по какъв начин да се дистанцира от него, когато би трябвало. Запитана за обвиняванията за полова експанзия, появили се против Тръмп, тя споделя: " Просто, тъй като вие подкрепяте хората, това не значи, че вие сте техен съизвършител ".

На позицията в Белия дом задачата на Уайт ще управлява самодейността " Вяра и опция ", която обезпечава връзката на американския президент с другите религиозни общности. Заради тази задача Пола посещава минимум един път Белия дом и управлява група от 35 пастори и деятели, всичките съветници на президента.

Много са и рецензиите против Пола Уайт. Конгрегацията й е освободена от налози, а самата Уайт с изключение на скъпото жилище има частен аероплан. Всичко това кара републиканският сенатор Чарлз Грасли да стартира следствие за злоупотреби при потреблението на дарения, само че следствието завършва през 2010 година без никакви наказания против Уайт.

За спиритуалната съветничка на Тръмп пък коментаторът Майкъл Д`Антонио, създател на биографична книга за милиардера, появила се през 2015 година, споделя: " Тя е перчеща се лъжкиня, която си прави самореклама отдавна и която демонстрира, че е лишена от наличие ".

Десетилетия наред Пола Уайт е била ангажирана и с цветнокожата общественост в Съединени американски щати и е проповядвала на гала във връзка 40-ата годишнина от гибелта на Мартин Лутър Кинг. Но доближаването й с Тръмп е възприето като изменничество към тази общественост от някои религиозни водачи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР