Тя бе изключителен преподавател, истински будител, казаха нейни ученици Бургаската

...
Тя бе изключителен преподавател, истински будител, казаха нейни ученици Бургаската
Коментари Харесай

Шок за Бургас! Убитата на ул.“Шейново“ е легендарната учителка Рада Гешева

Тя бе извънреден учител, същински будител, споделиха нейни възпитаници

Бургаската Просвета е в потрес. Жертвата на жестокото ликвидиране на ул. “Шейново “ е една от най-уважаваните учителки в историята на града – Рада Гешева, дълготраен учител по български език и литература в ПГЧЕ „ Васил Левски “, научи Флагман.бг.

Тя е убита от сина си – Георги Генджов.

Флагман.бг разбра, че той имал проблеми с опиатите и симптоматика на параноидна шизофрения.

Около 03:30 часа, 24-годишният бургазлия нападнал майка си и нанесъл 40 удара с нож по тялото й, след което се обадил на телефон 112, с цел да заяви за случая. Рада Гешева е умряла в колата за спешна помощ, на път за болница. Впоследствие Георги направил цялостни признания. Арестуван е за 24 часа, само че предстоят серия от експертизи, в това число и психична, с цел да се откри менталното му здраве.

При всички положения загубата за бургаското обучение е голяма, тъй като Рада Гешева беше от тези учители, които към този момент са на изгубване – същински възрожденски будител, непостижим при работата с възпитаници.

Носител е на голям брой награди и фаворитка на генерации бургазлии, в които възпита любовта към езика и литературата.

 Рада и Георги пред 2018 година. Бургаската учителка е доста щастлива на абитуриентския бал на детето си, за което даваше всичко. Момчето обаче демонстрираше симптоматика на парадоидна шизофрения, злоупотребяваше и с опиати
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР