.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Излизането на

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Излизането на
Коментари Харесай

Тончо Краевски: Великобритания разби мит с Брекзит

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

Излизането на Англия от Европейския съюз е прелестен образец по какъв начин едно общество изразходва извънредно доста сила, с цел да реши един проблем, след което го затваря за десетилетия наред. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът Тончо Краевски.

По думите му съгласно социологията, въпросът за Европа е финален в дневния ред на Обединеното кралство: " Макар че обществото се беше разделило доста съществено поради Брекзит и одисеята продължи от началото на акцията за референдума през 2015-2016 до 2019-2020 година, когато най-сетне се осъществя с триста зора и промяна на няколко държавни управления, и избори съумяха да обезпечат излизането ", разяснява Краевски.

Политологът е на мнение, че след Брекзит се е разрушила илюзията на хората, че те ще заживеят национално суверен живот по-късно, в който всяка седмица ще бъдат преизпълнени с национална горделивост и национализъм.

" Нищо такова не се случва, тъй като както и с стопанската система, по този начин и с политиката има доста други аргументи за недоимъка и за оскъдицата във връзка с националното самочувствие на една страна. Във всеки случай те не трябва и да са чак толкоз разочаровани, тъй като те получиха това, което болшинството от тях желаят. Мнозинството от тях не са желали в никакъв случай да трансформират валутата си. Т.е. даже огромна част от хората, които гласоподаваха да останат в Европейския съюз, желаеха да останат, имайки поради договорката, която Камерън беше постигнал за валутата да вземем за пример ", означи Тончо Краевски.

Според него най-ясният признак е, че Брекзит е преодоляна и предходна история: Преживявана изцяло, тъй като самият министър-председател, който назначи референдума (бел. ред Дейвид Камерън), който го загуби и пое политическа отговорност за него – особено поради това си продаде оставката, се завърна в кабинета като външен министър, т.е. като едни от най-високопоставените министри в кабинета, и сега договаря дали Англия ще признае Палестинската страна и така нататък ", обърна внимание Краевски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР