Twitter претърпя бурни три месеца под ръководството на новия собственик

...
Twitter претърпя бурни три месеца под ръководството на новия собственик
Коментари Харесай

Twitter избегна фалита според Мъск

Twitter претърпя бурни три месеца под управлението на новия притежател Илон Мъск, само че компанията може да е покрай намирането на известна финансова непоклатимост. 

Преди седмици преди този момент Мъск предизвести, че Twitter е изправен пред финансова рецесия, която може да накара компанията да разгласи банкрут. През декември той сподели, че Twitter е изложен на риск да загуби към 3 милиарда $ в случай че не бъдат направени фрапантни промени. 
-->
За да обърне нещата, Мъск редуцира и уволни към 70% от личния състав на Twitter и затвори някои от офисите и центровете за данни на компанията. Той също по този начин се пробва да притегли доходи с Twitter Blue, абонаментната услуга на компанията за 8 $ на месец. Но същият главен ремонт също провокира прочут безпорядък и отхвърли доста рекламодатели - главният източник на доходи за платформата за обществени медии. 

Оттеглаянето на рекламодателите провокира въпроси дали Twitter може да оцелее по време на стопански спад за софтуерната промишленост, само че съгласно Мъск, компанията е покрай това да се задържи на повърхността. 

В следващ туит, той добави: „ Twitter несъмнено към момента не е финансово здрав, само че има наклонност да стане подобен. Трябва още доста работа, с цел да стигнем до там. “

Да направи Twitter печеливш се трансформира в главен приоритет за Мъск, който заплати 44 милиарда $ за обществената медийна компания. За да го придобие, Мъск обезпечи най-малко 13 милиарда $ в заеми от банки, които трябваше да стартира да изплаща предишния месец. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР