Twitter обяви, че тества нови функции за достъпност, за да

...
Twitter обяви, че тества нови функции за достъпност, за да
Коментари Харесай

Twitter тества нова функция с текстови описания

Twitter разгласи, че тества нови функционалности за досегаемост, с цел да направи различните текстови описания по-полезни и забележими за всички в платформата. С смяната на изображенията, които имат описания, ще има знак с надпис „ alt “ и щракването върху него ще покаже описанието.

Според Twitter, към 3 % от потребителите ще могат да тестват новите функционалности за месец, след което те ще бъдат пуснати в международен мащаб при започване на април.

Както отбелязва Twitter, потребителите са чакали известно време тази функционалност. Описанията на изображения бяха въведени през 2016 година, само че те не бяха изключително забележими в платформата. Това може да се дължи на метода, по който Twitter се справяше с функционалностите за досегаемост в предишното. В края на 2020 година компанията сътвори екип, който да улесни потреблението на обществената мрежа. Те прибавиха надписи онлайн към гласови туитове и видеоклипове.

Смята се, че когато изображението има различен текст, може да направи функционалността по-популярна. В изказване на Twitter се загатва, че екипът за досегаемост също работи върху „ увещание за изложение на изображението “, което би могло да помогне да направи различния текст още по-популярен в платформата.

Повече софтуерни вести може на намерите . 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР