Twitter не беше единствената платформа, която трябваше да ограничи броя

...
Twitter не беше единствената платформа, която трябваше да ограничи броя
Коментари Харесай

Следвайки стъпките на Twitter: напливът от спам-ботове принуди Threads да ограничи четенето на постовете

Twitter не беше единствената платформа, която трябваше да ограничи броя на наличните за потребителите дневни постове. Администрацията на Threads, новият съперник на обществената мрежа на Илън Мъск, разгласи въвеждането на сходни ограничения, което развесели предприемача и шеговито упрекна Threads в следващото прекопирване на функционалности.

В началото на месеца администрацията на Twitter беше принудена да ограничи четенето на постове заради солидния парсинг на наличието от страна на модели с изкуствен интелект. В началния стадий клиентите на Twitter Blue можеха да четат не повече от 6000 поста дневно, а за елементарните консуматори тази стойност беше 600 поста. За новорегистрираните консуматори, цената беше единствено 300. И това решение способства за избухливия напредък на известността на Threads. Впоследствие лимитите бяха увеличени надлежно до 10 000, 1000 и 500 туита, а неотдавна Мъск даде обещание да ги вдигне с още веднъж и половина. Оказа се, че Threads не е ваксиниран против сходни проблеми и защитни ограничения.

Главният изпълнителен шеф на Instagram Адам Мосери (Adam Mosseri) заяви, че заради напора на спам-атаките в новата платформа Threads, би трябвало да се вкарат ограничавания. В резултат на това, най-активните консуматори могат да изпитат неустойчивост в приложението и неспособност да четат огромен брой изявления. Но за разлика от администрацията на Twitter, която вкара фрапантни ограничения, управлението на Threads ще приложи по-малко строги ограничавания: Мосери предложи на добросъвестните консуматори, които се сблъскат с тях, да се свържат с техническата поддръжка, с цел да бъде отстранено ръчно ограничаването.

Потребителите на Threads отчасти поддържаха ограниченията, въведени от администрацията — те се оплакаха, че размерът на спама е скочил през последните дни: ботовете дават отговор на съвсем половината от всички известия, рекламирайки хазарт и интензивно употребявайки кликбайт. И съвсем половината от времето в приложението би трябвало да се изразходва за блокиране на ботове, разпространяващи разнообразни съмнителни планове за криптовалута.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР