Твоят град, твоят глас, твоят вот. Предизборната обиколка с дивана

...
Твоят град, твоят глас, твоят вот. Предизборната обиколка с дивана
Коментари Харесай

Проблемите на града – спирка „Благоевград“: Кандидатите за кмет отговарят от дивана на Euronews Bulgaria

Твоят град, твоят глас, твоят избор. Предизборната обиколка с дивана на Евронюз България е на финалната си права дни преди вота. Тази заран ви показахме проблемите на хората от Благоевград, а в този момент ще дадем думата на кандидатите за кмет на общината, с цел да чуем как възнамеряват да ги решат. С тях разговаря Юлиян Стоянов.

 

Илко Стоянов, самостоятелен претендент, подсилен от ГЕРБ:

Не сме се скарали с Има Такъв Народ, които ме подкрепяха. Аз съм мажоритарен претендент, всеки, който желае, би могъл да ме поддържа, а Слави Трифонов беше индивидът, който се бореше да има мажоритарни избори.

По един от главните въпроси на хората от града – казусът с уличните кучета желая да кажа, че решението би трябвало да се вземе на държавно равнище. Общинската администрация се оправи добре с кучетата, които бяха в града, не стопират обаче да се донасят кучета от други места, не стопират да се изоставят домашни любимци. Крайно време е законодателят да предприеме съответни ограничения и да криминализира изоставянето на животни, тъй като тук намираме кучета от цялата област, в това число и чак от Кърджали.

Общината взима всички ограничения, кастрира тези животни и се грижи за тях, само че непрестанно идват нови.  

Атанас Камбитов, самостоятелен претендент:

Това, което ме стимулира още веднъж да се боря за кметския пост е, че желая да завърша това, което започнахме за осем години, от 2011 година до 2019 година Ние направихме доста в Благоевград, променихме целия град, над 250 жилищни блока бяха санирани по европейските стратегии, а бяхме и на път да решим и доста други проблеми.

Решението по въпроса с бездомните кучета – преди години построихме първия подслон, за шест месеца може да бъде построен подслон, който да дава отговор на всички модерни условия. В непрестанен разговор с всички заинтригувани казусът се взема решение. Това не е сериозен проблем, просто би трябвало да знаеш по какъв начин да го решиш.

Станислав Богдански, претендент от Има Такъв Народ:

Смятам, че това, че съм най-младият претендент е преимущество, хората се радват и поддържат точно това.

Проблемът с бездомните животни беше изострен и беше наболял, имаше и потърпевши от кучета жители. Благоевград има стратегия за понижаване популацията на бездомните кучета, която е в детайли написана какво тъкмо би трябвало да се направи, само че то не се прави, тази стратегия не се извършва. Тази стратегия планува годишен мониторинг и броене на бездомните кучета, аз планувам този мониторинг да се прави на шест месеца, а не един път годишно. Мой персонален ангажимент планувам да бъде стимулиране на осиновяването. Предвиждам стратегия за понижаване на налозите (местните налози и такси) с 90% с предел до 300 или 400 лева  на семейства или юридически лица, които осиновят куче.

Методи Байкушев, претендент от ПП-ДБ:

Аз измервам триумфа по това какво човек връща към обществото, а не какво взима от него. Когато човек успее в своята кариера и напредне финансово, открива, че това не са единствените неща, които носят задоволство. То идва когато човек даде, а не когато вземе.

Ще ви кажа по какъв начин общината сега се бори с този проблем – тя има за цел да настрои феновете на животните против хората, които имат боязън от животните, с цел да може цялото публично напрежение да отиде сред тези две групи. За да може всички да забравим, че в действителност общината не си прави работата. Община Благоевград има стратегия за преодоляване на популацията на бездомните кучета, която не извършва. Това ще създадем ние – ще стартираме да изпълняваме програмата, те планува систематични дейности, които би трябвало да се правят от общината.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР