Твърдо сме за“ в училище въобще да не влизат с

...
Твърдо сме за“ в училище въобще да не влизат с
Коментари Харесай

БСП: В училище да не влизат лица, които да мътят умовете на децата за смяна на пола

„ Твърдо сме „ за “ в учебно заведение изобщо да не влизат с пропагандни цели лица, които заплашват психическото положение на децата. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев от трибуната на Народно събрание по отношение на промени в Закона за протекция на детето, които не разрешават в българските учебни заведения агитация за промяна на пола.

Той напомни, че Българска социалистическа партия от дълго време има твърда позиция по тематиката и нараснало внимание, когато се отнася до децата и какво се учи в учебно заведение.

„ Представете си, че едно дете на 13-годишна възраст реши да си смени пола. Ако по-късно обаче то си промени мнението, процесът към този момент е необратим. Затова желаеме да защитим българските деца. След навършване на 18-годишна възраст, те са свободни да вършат със себе си каквото желаят, само че преди този момент – не пипайте децата “, безапелационен бе Ченчев.

„ Така наречена джендър идеология навлиза в нашето общество с мудни стъпки, само че решително, скрито под благовидни претексти като битка с насилието, битка за пълноправие, апели за приемливост – и би трябвало да ѝ се даде отпор “, съобщи националният представител и някогашен обществен министър Георги Гьоков.

„ Пример за това е Истанбулската спогодба за предварителна защита и битка с насилието против дами и домашното принуждение – един не неприятен документ, що се отнася до насилието, само че нали знаете българската сентенция: една лъжица катран може да скапе цяла каца мед “, уточни той.

„ Знаете за поредност от дейности, които би трябвало да ни държат будни по тематиката. Съдът по правата на индивида в Страсбург осъди Литва за това, че беше спряла брошура в учебните заведения за хомосексуално образование, а Екологичен потенциал одобри решение да се ратифицира Истанбулската спогодба от името на целия Европейски Съюз, в това число и България като член. Вече не един или два пъти политици и общественици сигнализират за учебници за българските деца, в които има меко казано противоречиви текстове “, продължи Гьоков.

Припомняйки решението на Конституционния съд от 2018 година, когато, сезиран от Българска социалистическа партия, афишира, че Истанбулската спогодба опонира на Конституцията, както и самодейността на социалистите за референдум против пропагандиране в учебните заведения на образование за промяна на пола, събрала над 200 000 подписа, депутатът разгласи за недопустим следващия напън от Съвета на Европа за бързо приемане на законодателни промени за правно признание на смяната на пола, с което, по думите му, се слага под подозрение правотата на главния закон на суверенна страна.

„ Ние сме за това хората с нетипична полова ориентировка да имат същото право на благополучие и на равно морално отнасяне като всички останали хора, което да има някакъв юридически израз, само че подобен, който никога да не нарушава обичайните за нашето общество ориентири при възпитанието на децата. От Българска социалистическа партия няма да допуснем хомофобия, потребление на език на омразата и гонене поради друга полова ориентировка, само че няма и да допуснем мътене на мозъците на децата ни с непознати на традициите и битността ни хрумвания и съмнителни полезности. Те са податливи на непознато и най-често нездравословно въздействие и затова ние, като законотворци, сме длъжни да осигурим здравословна среда, в това число и психическа, с цел да могат те да изградят своя темперамент и визии за себе си и за ролята в обществото “, сподели в умозаключение Георги Гьоков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР