Твърди се, че Мао Цзедун, основателят на Китайската народна република,

...
Твърди се, че Мао Цзедун, основателят на Китайската народна република,
Коментари Харесай

Къде са бойците на Хамас?

Твърди се, че Мао Цзедун, създателят на Китайската национална република, е отбелязал, че „ партизаните би трябвало да плуват в хората, както рибата плува в морето “.

Това е урок, прочут на терористите и революционерите от ИРА до талибаните и евентуално изяснява очевидното неявяване на доста бойци на Хамас в Газа.

Имаше яростни борби, несъмнено. Наред с добре документираните цивилни смъртни случаи, ние знаем, че има жертви както в Хамас, по този начин и в Израелските отбранителни сили (IDF).

Стотици бойци на Хамас са били убити в конфликти в анклава, съгласно Израелската войска, която твърди, че е нарушила успеваемостта на 10 от 24-те батальона на терористичната група.

Какво значи това обаче не е несъмнено.

Както доста нередовни и терористични групи, броят на бойците в батальон на Хамас е малко евентуално да бъде в ниските стотици, както би се очаквало в израелска или западна формация със същото название.

Преди 7 октомври Хамас имаше към 30 000 бойци в Газа Стрип, разграничена на пет районни бригади и 140 роти, съгласно IDF.

Всяка бригада е въоръжена с ракети, противотанкови ракети и снайперистки и инженерни екипи, твърди израелската войска.

< p> Въпреки това, като се има поради сложната задача за започване на военна офанзива в градска зона, огневата мощност разполагаем на IDF и времето, с което Хамас разполагаше да приготви терена (включително подземния елемент), неналичието на директни военни дейности и проверими жертви от Хамас е удивително.

Част от повода може да е, че борбата в Газа не наподобява на сцените, следени при дейностите против Ислямска страна в Мосул и иракските съпротивителни сили във Фалуджа; и двата скорошни образеца за огромни градски борби сред държавни военни и нередовни сили.

По-специално, до момента няма атентатори самоубийци или атентатори с камиони, което беше едно от нещата, които направиха тези борби доста по-трудни вероятности. < /p>

Най-вероятно бойците на Хамас изчакват времето си, като талибаните в Афганистан, които взеха селскостопанско съоръжение, вместо оръжия, когато бяха съществено превъзхождани.

Мнозина може да са избягали по така наречен Метрото в Газа, подземният лабиринт от тунели на терористичната група, който се простира на стотици благи под анклава.

Лабиринтът разрешава на Хамас да се отдръпна, когато счете за належащо, от настъпващите израелски сили, които са получили строги указания да не да отиде подземен.

Смята се, че е дом на голям брой бункери и командни центрове, сходният на паяжина лабиринт разрешава на Хамас да натрупа оръжия, храна, вода и гориво.

Раздел - по секция, Израел се пробва да разглоби тунелите, употребявайки набор от роботи и експлозиви, само че е малко евентуално да успее да локализира, камо ли да унищожи, мрежата в нейната целокупност.

Друга опция, едно, което IDF не желаеше да признае, е, че терористите на Хамас са употребявали тунелите, с цел да избягат в южната част на линията Газа дружно със стотици хиляди цивилни, бягащи от безмилостните израелски бомбардировки на север.

Над земята, отчети допускат, че Израел се е опитал да направи профил на евакуиращите се в опит да изкорени всички евентуални бойци на Хамас, които се пробват да се слеят с легионите от обезверени палестинци в придвижване.

Но IDF няма потенциала да търси и разпитват всеки мъж в бойна възраст в население от повече от два милиона. Те може да открият скривалища за оръжия, командни центрове, бункери, тунели и информационно съоръжение, само че евентуално ще патрулират – в цялостно незнание – около същинските бойци, с цел да доближат до тези места.

Израел може да се надява да прихване връзките сред Лидери на Хамас и пехотинци. Това би могло да ги накара да арестуват или убият командири и други стратегически значими лица и също по този начин би влошило способността на Хамас да координира дейностите.

Такава тактика обаче би била дълготрайна задача и е малко евентуално да даде резултат от типа от резултатите, които IDF и Бенямин Нетаняху би трябвало да успокоят ужасеното и ядосано общество.

IDF реализира облаги

Междувременно, изправени пред лимитирана опозиция, израелските войски не престават да навлизат доста в линията Газа на север.

Въпреки предизвестията за дълго и кърваво нахлуване, те към този момент са завладяли полицейския щаб, постройката на Народното събрание и редица лечебни заведения в напън като клещи в сърцето на град Газа.

В болничното заведение Al-Shifa, една от главните цели на Израел за залавяне, IDF твърди, че е разкрила оръжия. Но имаше малко доказателства, че комплексът е помещавал задоволително бойци на Хамас, с цел да съставлява щаб.

Британската акция за битка с бунтовниците в Малая (сега Малайзия) лиши повече от десетилетие и изискваше забележителна политическа промяна, с цел да бъде регистрирана като сполучлива. Това включваше обособяване на хората от партизаните, затрупване на страната с личен състав от силите за сигурност, като в същото време участваше в интензивни, насилствени дейности за заличаване на бунтовниците.

Кампаниите за битка с бунтовниците - за ликвидиране на концепция, а не на въоръжена секта - изискват съответствие от към 50 чиновници на силите за сигурност за всеки субект в обществото.

В борбата в Газа Хамас може да избере да остане прикрит, губейки земя и съоръжение - и евентуално изисквайки години за възобновяване - само че най-важното е да не загуби бойци. Ако е по този начин, надали Израел ще разполага с броя или времето или да ги изчака да се разкрият, или да излезе и да ги откри.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР