Твърди, че са нарушени гражданските му права с прехода към

...
Твърди, че са нарушени гражданските му права с прехода към
Коментари Харесай

Потребител си иска Windows 7 или $600 млн. от Microsoft

Твърди, че са нарушени гражданските му права с прехода към Windows 10

Microsoft си навлече гнева на консуматор от Съединени американски щати, който има проблеми с прехода от Windows 7 към Windows 10

Франк Дикман от Ню Мексико, Съединени американски щати, заведе правосъдно дело против Microsoft и персонално против Сатя Надела за обезщетение по отношение на предявено „ нарушаване на гражданските му права ”, настъпило когато неговият преносим компютър Asus е бил автоматизирано обновен от Windows 7 до Windows 10.

Потребителят е изискал ново копие на Windows 7 или 600 милиона $, оповестява The Register. Според жалбата, подадена в окръжния съд в Денвър, Колорадо, казусът за Дикман стартира, когато преносимият компютър му Asus 54L, доставен с Windows 7, е обновен до Windows 10 и „ незабавно става нефункциониращ ”.

Сега Дикман желае да премине от Windows 10 назад към Windows 7 посредством дигитален код за евакуиране и активиране, възложен му от Microsoft. За да го получи, той съди Microsoft и Надела, в частност. Съдът е дал на Редмънд 30 дни, с цел да даде на Дикман софтуера или да заплати повече от половин милиард $ за обезщетение за вреди.
още по тематиката
„ Единственото рационално решение за Microsoft е да достави OEM версията на своята операционна система, която да бъде изтеглена от уеб страницата на компанията и доказана посредством „ key ” кода, който върви с компютъра ”, се споделя в желае на Дикман.

„ Ако Microsoft и неговият изпълнителен шеф Сатя Надела не дават тази функционалност в границите на 30 дни от предявяването на желае, те би трябвало да платят… 600 милиона $ като обезщетение ”, безапелационен е ищецът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР