Tвърденията на инвеститора Джордж Сорос, че предстои нова световна криза,

...
Tвърденията на инвеститора Джордж Сорос, че предстои нова световна криза,
Коментари Харесай

Прогнозата на Сорос за глобална криза е абсурдна, твърди шефът на Morgan Stanley

Tвърденията на вложителя Джордж Сорос, че следва нова международна рецесия, са нереалистични и неуместни. Това съобщи пред Bloomberg изпълнителният шеф на една от най-големите американски банки Morgan Stanley - Джеймс Горман.

" Честно казано мисля, че това е неуместно. Изобщо не считам, че сме изправени пред екзистенциална опасност ", съобщи Горман във връзка мрачната прогноза на Сорос, че Европейският съюз е застрашен от раздробяване поради обстановката с Италия.

Инвеститорите би трябвало да погледнат оттатък безпокойството на финансовите пазари, подбудено от протичащото се в Италия. То провокира спад на държавните облигации на Съединени американски щати, които до неотдавна бяха на рекордни равнища. 10-годишните скъпи бумаги ще продължат да нарастват, а доларът ще пораства дружно с тях, счита шефът на Morgan Stanley.

 Джордж Сорос: Как да спасим Европа?
Джордж Сорос: Как да спасим Европа?

Европейски Съюз загуби своя път и доста хора през днешния ден считат съюза за собствен зложелател, написа в коментар милиардерът

Според ръководителя на най-голямата банка в Съединени американски щати JP Morgan Chase - Джейми Даймън доходността на американските облигации може да доближи даже рекордните 4%.

" Бих се изненадал, в случай че е под 3% и над 4% ", съобщи Горман. Доходността на скъпите бумаги на Съединени американски щати беше 2.85% по време на утринната търговия в Азия.

Доходността ще се увеличи, защото Федералният запас се придържа към проекта си за нормализация. " Фед е необикновено пореден. Макар да е правилно, че натискът върху заплатите не е задоволителен, с цел да провокира огромна инфлация, " по тази причина ни лиши толкоз време да стигнем до такава степен - което не е доста надалеч. Цените към момента са на исторически ниски равнища ", счита Горман.

 Финансов трус в Европа поради Италия. Еврото доближи ново дъно по отношение на $
Финансов трус в Европа поради Италия. Еврото доближи ново дъно по отношение на $

Лихвите по италианските облигации скочиха, вложителите разпродават акции на банки

Централните банкери на Съединени американски щати към момента са в развой на привеждане на главната рента на по-нормално равнище, с цел да й дадат по-голяма парична мощ при положение на идната рецесия, счита финансистът.

Той чака Федералният запас да усили лихвените проценти още 3 пъти през 2018 година, макар волатилността в последно време. " Усещането ми е, че Фед ще увеличи лихвите 4 пъти тази година, въпреки че може и да са 3. Със сигурност не мисля, че последните 24 часа ще повлияят на това ", съобщи Горман.

Основната рента в Съединени американски щати към този момент бе увеличена един път през тази година, а идващото покачване е планувано за юни.

 Италия ли е новият проблем за еврозоната?
Италия ли е новият проблем за еврозоната?

След избора на ново държавно управление финансовите облаци над страната се сгъстяват

Несигурността на пазарите " може да бъде сигнал за ранно предизвестие " за неприятности, които да накарат Фед да се забави, само че моето чувство е, че няма да се случи, твърди шефът на Morgan Stanley.

" Те не реагират на вести от последните 24 часа - не могат да дават отговор като вложител. Вместо това следят известно време ", означи той.

Щатският $, заклещен сред опасенията за американските дефицити и привлекателността на повишаващи се лихви, " евентуално ще се ускори с течение на времето ", защото примамката на доходността потвърждава по-силната динамичност, планува Горман.

 Как ще се заформи идната международна финансова рецесия?
Как ще се заформи идната международна финансова рецесия?

Няколко съществени риска пред пазарите

Според него провокациите на Италия са част от по-широк политически модел, който се следи в по-голямата част от света, в това число във Англия, която избра Brexit през 2016 година

" Съществува чувство, че междинната продуктивност на стопанската система е по-добра от самостоятелната продуктивност на жителите във всяка страна. Въпреки това не мисля, че еврозоната е застрашена ", сподели банкерът.

Въпреки " положителния международен синхронизиран растеж " през последните няколко години " се случват тези политически изригвания ", като гласуването за Brexit, мъчителните съдружни договаряния в Германия и последните напрежения в Италия и Испания.

" Това е съвсем състезание на непрестанния корпоративен напредък, подобряването на облагите, икономическата мощност, изправени против политическата неустойчивост и възхода на популизма ", изясни Горман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР