Твърденията колко зле са станали нещата с ваксинационния процес се

...
Твърденията колко зле са станали нещата с ваксинационния процес се
Коментари Харесай

Според Кацаров 10 000 души са загинали заради плана за ваксинация на ГЕРБ

Твърденията какъв брой зле са станали нещата с имунизационния развой се опровергават от числата. Това съобщи от парламентарната естрада служебният здравен министър Стойчо Кацаров , който дава отговор на депутатски въпроси по отношение на подготовката на здравната система за посрещане на нова вълна на болни от през есента и построяването на национална детска болница.

Според него са позволени огромни неточности с имунизацията на популацията у нас при започване на годината и ги изброи.
 200 нови случая на ковид у нас за денонощие, пораства и процентът на позитивните проби 200 нови случая на ковид у нас за денонощие, пораства и процентът на позитивните проби
Броят на новите случаи на коронавирус се усили и като безусловно число, и като % на дневна база. 200 са новооткритит...

" Първата огромна неточност, позволена с Плана за имунизация, е с договарянето на имунизациите. България е дала приоритет на договарянето на имунизациите на AstraZeneca за сметка на останалите три ваксини. По тази причина при започване на януари поради закъсняла регистрация на имунизацията на AstraZeneca и заради понижената първична поръчка на имунизациите на Pfizer, България остава с доста малко количество ваксини. Малко над 30 000 дози да сложени през месец януари у нас. Общо към 200 000 души са получили по една доза от имунизацията до края на февруари ", уточни той. 

Според него втората огромна неточност е обвързвана с избора на цели.

" Всички страни, с изключение на България, са дали приоритет на възрастните. България не дава приоритет и на хората над 60 години и хора с тежки болести, те са сложени в четвърта категория след обществени служащи, чиновници във ферми за норки и други ".

Тази неточност съгласно него е коствала живота на 10 000 души, умряли по време на вълната през март и април. Служебният министър регистрира, че 80% от умрелите от COVID-19 са хора на над 60 години. " Част от тези животи щяха да бъдат избавени, в случай че страната ни беше дала приоритет на възрастните хора ", счита Кацаров.
 Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО) Националният проект за имунизация е подготвен, показаха го пред Борисов (ВИДЕО)
Националният проект за имунизиране против COVID-19 е подготвен и беше показан пред премиера Бойко Борисов, оповестяват от пресцентъра на Мини...

По думите му с имунизацията на възрастните хора се понижава внезапно смъртността, до момента в който имунизацията на младежите понижава разпространяването на вируса, само че не се въздейства върху смъртността.

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР