Твърденията, че Столичната община не е уведомила Министерството на вътрешните

...
Твърденията, че Столичната община не е уведомила Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Столична община: МВР и СДВР са уведомени в законовия срок за протеста срещу БФС

Твърденията, че Столичната община не е уведомила Министерството на вътрешните работи и Столичната дирекция на вътрешните работи в законовия период за митинга против управлението на Българския футболен съюз не дават отговор на истината, оповестиха в позиция от Общината.

Уведомление за осъществяване на митинг към Столичната община постъпва на 14 ноември в края на деня. Още на идната заран Общината уведомява всички отраслови органи за сигурност. Няма постъпили възражения или мнения по реда на член 12 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, което е единственият легален метод да бъде издадена заповед за преустановяване на митинг, допълват от Столична община.

По-рано през днешния ден по време на чуване в отрасловата парламентарната комисия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че Столичната община не е поискала мнение от Министерство на вътрешните работи преди да допусне митинга против Българския футболен съюз на 16 ноември.

Министърът уточни, че в продължение на няколко дни преди митинга Министерство на вътрешните работи е следило организация в другите групи за това по какъв начин футболни почитатели имат намерение да се съберат на кротичък митинг против управлението на БФС и е почнало връзка със Столичната община.

" В деня преди митинга ние изпратихме следващо писмо до кмета на Столична община, в което за следващ път го уведомихме, че следва нерегламентиран митинг, защото в деня преди митинга той към момента не беше координиран. На другия ден сутринта, в деня на митинга, ние разбираме, че този митинг към този момент е координиран от кмета ", описа министър Стоянов. Той означи, че " практиката обратно в годините е постоянно преди координиране да се желае мнение от Столична дирекция на вътрешните работи, като това не е направено ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР