Твърденията, че на плажа Силистар ще се строи, са фалшиви

...
Твърденията, че на плажа Силистар ще се строи, са фалшиви
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Твърденията, че на плажа „Силистар” ще се строи, са фалшиви новини

Твърденията, че на плажа „ Силистар ” ще се строи, са подправени вести. Твърденията са чисто политическа заигравка от страна на опозицията, която от дълго време се пробва да сътвори спор, а проблем действително няма. Това сподели през днешния ден пред публицисти кметът на Царево Георги Лапчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Поводът за изключителния брифинг бе предписание на премиера и ръководител на Политическа партия „ ГЕРБ ” Бойко Борисов към кмета на Царево да задържи и да не извършва решението на Общинския съвет в Царево по проблема „ Силистар ” до цялостното увещание на обществеността в правотата на това решение.

„ Вчера на сесия общинските съветници в Царево гласоподаваха и дадоха позволение за смяна на подробния организационен проект на терен до плажа „ Силистар ”, където преди време са се намирали икономически постройки. Става въпрос за терен, който е на 500 метра от плажната линия ”, посочи Лапчев.

Според него задачата на това решение е била да се обособи общински път, който да обезпечи безконтролен достъп до плажа. „ Това е доста значимо, защото посредством него се преодолява лимитираният през последните години достъп за туристите до плажа „ Силистар ” от предходния притежател на парцела. Съществуващият достъп до плажа съставлява горски път, неотразен в кадастралната карта, преминаващ през частен парцел ”, изясни Лапчев.

Кметът сподели, че в случай че притежателите на парцела предявят капиталови планове, има процедура, при която Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите ще се произнесе възможни ли са те. Към момента в Община Царево не са постъпвали капиталови планове за строителство на частния терен.

На отбивката за плажа „ Силистар ”, където се организира конференцията, дойдоха екозащитници, които изрично се оповестиха против решението на общинските съветници. Те считат, че това е първа стъпка към застрояването на един от дребното диви плажове в страната. Имаше и представители на Българска социалистическа партия.

Кметът на Царево осведоми, че след седмица в Царево ще се организира кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички заинтригувани страни по проблема „ Силистар ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР