Твърдения за секс запис на Индже, тиражирани в социалните медии,

...
Твърдения за секс запис на Индже, тиражирани в социалните медии,
Коментари Харесай

3 дни преди вота: Кандидат за президент на Турция се оттегли от надпреварата след секс компромат

Твърдения за секс запис на Индже, тиражирани в обществените медии, провокираха резултата на бомба в Турция броени дни преди изборите за президент и парламент на 14 май. Потребител под името Али Йешилдаг твърди, че разполага със запис със полово наличие на Индже, който ще показа. От същия профил бяха отправени изказвания и за други политици.

Индже отговори на изказванията с пост в Туитър, в който прикани наличието да бъде неотложно оповестено.

" Какъвто и подправен документ, каквато и подправена квитанция, каквото и подправено изображение да имате, публикувайте го, без да чакате и минута ", написа той и се закани да си оправи сметките с разпространителите на погрешна информация по негов адрес в съда.

След появяването на компромата обаче се появиха изказвания, че Мухарем Индже е прекарал инфаркт . Планирани авансово от него предизборни прояви за през вчерашния ден и през днешния ден бяха анулирани. От предизборния щаб на Индже отхвърлиха информациите за инфаркт, само че признаха, че кандидат-президентът е болен, без да уточнят от какво.

Засега няма изясненост кой стои зад компромата против Индже.

Лидерът на Партията на родината Мухарем Индже дълги години бе един от водещите функционери в главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП). На изборите през 2018 година той бе претендент за президент, само че загуби против Ердоган. Заради несъгласия с НРП, и най-много със настоящия й водач Кемал Кълъчдароглу, който също е претендент за президентските избори в неделя, Индже се отдели и основа своя партия. Той съумя да събере нужните 100 хиляди подписа, с цел да се кандидатира за президент като самостоятелен претендент, и стана един от четиримата политици, всред които турците ще изберат новия си президент.

Кандидатурата му провокира рецензии измежду опозиционните среди, че разцепва гласовете на опозицията.

Според изказвания има възможност поради компроматите Индже да се отдръпна от конкуренцията за президентския пост. За това, както се твърди, упорствали функционери от най-близкото обграждане на политическия водач.

Кълъчдароглу прикани Индже да се върне в лоното на НРП и да се борят дружно.

На нашата маса постоянно има място за него. Ако пожелае, дано пристигна и дружно да почистим тази каша от политиката, съобщи Кълъчдароглу в Туитър.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР