Твърдението на заместник-председателят на македонската ВМРО-ДПМНЕ, че е възможна промяна

...
Твърдението на заместник-председателят на македонската ВМРО-ДПМНЕ, че е възможна промяна
Коментари Харесай

Защо МВнР мълчи за предизборните провокации на ВМРО-ДПМНЕ?

Твърдението на заместник-председателят на македонската ВМРО-ДПМНЕ, че е допустима смяна на преговорната рамка сред Скопие и Европейски Съюз по този начин, че вписването на българите в Конституцията на страната да бъде отсрочено към момента остава без реакция от българската страна и политически партии: нито Министерството на външните работи, нито президентството реагират на безсрочното отсрочване на смяната, без която РСМ не би трябвало да може да продължи договарянията за участие в Европейски Съюз.

Става дума за предизборна операция направена от който съобщи, че " отсроченото използването на конституционните промени е законна опция, която предлага ВМРО-ДПМНЕ ".

" Същевременно от наша страна ние ще желаеме гаранции за македонската еднаквост, език, само че и гаранции, че няма да има билатерилазция на европейската интеграция ", съобщи Муцунски, намеквайки за това, че България няма да има право да пази ползите си в хода на тяхната интеграция.

Той акцентира, че " позицията на ВМРО-ДПМНЕ по разногласието с България е ясна, а тя е, че няма да има конституционни промени в актуалните политически условия ".

Faktor.bg напомня, че нито едно бъдещо държавно управление на РСМ, нито ново българско държавно управление би могло да промени преговорната рамка с Европейски Съюз, в която е вписано по този начин нареченото " френско предложение ", включващо вписването на македонските българи в Конституцията на страната и сходно изказвания са просто предизборни операции, целящи завръщането на власт на ВМРО-ДПМНЕ.

Твърденията на македонската сегашна съпротива от ВМРО-ДПМНЕ, че " с кобра връзка и дипломатическа атака може да се издейства отсрочено използване на конституционните промени ", са безусловно погрешни и антибългарски, само че не срещат отпор от българска страна на публично равнище.

Отношенията сред София и Скопие в последните години са изцяло замрели, а вписването в македонската конституция на македонските българи е предпочитано изискване за продължаването на договарянията с Брюксел.

Странната липса на реакция от Министерство на външните работи идва на фона на привикването на посланичката на РСМ поради изявление на президента Стево Пендаровски, който иронизира нереалистичните обещания на ВМРО-ДПМНЕ, че ще принудят България да признае " македонско малцинство ". Ако поради една медийна операция на политици, които са твърди покровители на френското предложение има толкоз остра реакция, меко казано необичайно е настоящето безмълвие на институциите.

Или става дума за мълчешком лобиране в интерес на ВМРО-ДПМНЕ (да не забравяме, че главният финансов спонсор на партията е, препоръчан за почетен консул на България в РСМ и е в " черния лист " на САЩ)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР