Твърдението на Министерство на финансите за съгласувателна процедура с президентството

...
Твърдението на Министерство на финансите за съгласувателна процедура с президентството
Коментари Харесай

Александър Маринов: За бюджета президентът си разполага с вето

Твърдението на Министерство на финансите за съгласувателна процедура с президентството за Бюджет 2021 е . Това съобщи Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента Румен Радев, в студиото на БиТиВи.

Документът, който сподели МФ, е процедура за координиране на бюджета на президентството - към 8 млн.лв. - което е процедура за всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства . При съгласуването, гласуването и приемането на бюджета на страната за идната година, президентът се явява най-после, когато бюджетът бъде признат и разполага с несъгласие - може да го подпише за обявяване или да наложи несъгласие , изясни Маринов и акцентира, че това го знае всеки студент.
 Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет Обновена
Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

Президентът вижда големи разходи без цели и проект

Иначе той удостовери позицията на президента от през вчерашния ден, че това е един разточителен бюджет . Не е ясно къде ще отидат парите на страната и по какъв начин ще се харчат , уточни Маринов, който не вижда по какъв начин въобще може да се съгласуват неща с държавно управление, което трансформира всеки ден позицията си. В бюджета от президентството не виждат нищо от своите оферти , направени още напролет.

или не е чел какво предложихме пролетта, или е не запомнил. Мерките в действителност би трябвало да стигнат до всеки един човек, само че стига с това " ще " - страната живее към този момент 9 месеца в рецесия, уточни още Маринов, който вижда: Натрупва се безпорядък, не се вижда никакво струпване на потенциал за справяне с рецесията.

Въпреки ангажимента, че здравната тематика не се разисква от президентската администрация, съгласно Маринов посоката на придвижване е ясна . " Съгласни сме с това да се взимат ограничения, само че с хората би трябвало да се комуникира, ограниченията и здравни, и стопански би трябвало да се обосновават и изясняват.

За последното напрежение сред " Дондуков " 1 и 2 с прекъснатата аудиенция на държания глава в Естония, Александър Маринов уточни, че не знае какво се случва. " Знаете, че ДАНС и другите служби не са въодушевени, когато би трябвало да осведомят президента. Министерство на външните работи до последно държеше председателството да остане при Естония,, с цел да не извлече инцидентно президентът някакви дивиденти от тази самодейност. "
 Радев упрекна Министерство на здравеопазването за интензивно мероприятие
Радев упрекна Министерство на здравеопазването за интензивно мероприятие

След приемането на семейството на " Три морета " визитата му в Талин бе прекратена

И по въпроса за уведомяването на президента, че е бил контактен със инфектиран с ковид и че, Александър Маринов попита - " Как е станало това? С пощенски гълъби, има ли писмо, документ, публична реакция? " Има си процедура, която СРЗИ е почнала във вторник, когато президентът се върна в страната, макар че, само че по медиите.
 Радев е с негативен тест за Covid-19, пожела на Борисов бързо възобновяване
Радев е с негативен тест за Covid-19, пожела на Борисов бързо възобновяване

Нямам никакви признаци и оплаквания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР