Твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата

...
Твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата
Коментари Харесай

Асен Василев: Борисов ще трябва да защити в съда твърденията си за посредници и комисионни

Твърдението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от продажбата на българско оръжие за Украйна медиатори са спечелили 800 млн. лв., е безусловно погрешно и Борисов ще " има опция да отбрани това си изказване в съда ". Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната Асен Василев ".

" Ще му спретнем още едно дело, да си се отбрани и в случай че в действителност има комисионни, да го потвърди. Няма по какъв начин да има комисионни в случай, че контрагентът е Пентагонът. Това, което се случи, е, че българската оръжейна индустрия работи на макс и съумя в действителност да помогне на Украйна по метод, по който нито едно подаяние не може да го направи, тъй като българската страна не е в положение да даде подаяние от 2 или 3 милиарда евро на която и да е друга страна, нито е обикновено. Това са средства, които са влезнали в българската оръжейна промишленост и са отишли за заплати и за работа на тези фабрики ".



Вчера на конференция водачът на ГЕРБ подлага на критика управленията на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " поради износа за оръжие за Украйна и съобщи, че са " обрали страната за 6-7 месеца с по 1 лева за литър гориво ".

Асен Василев сподели още, че няма по какъв начин Корнелия Нинова да не е знаела на кои страни България продава оръжие.

" Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ", уточни той.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР