Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще

...
Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще
Коментари Харесай

Шаламанов: Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще бъде вкарана във война, е манипулативно и е част от пропагандата на Кремъл в България - Топ новини

Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще бъде вкарана във война, е манипулативно и е част от пропагандата на Кремъл в България. Това сподели някогашният министър на отбраната Велизар Шаламанов по мотив изказвания на Българска социалистическа партия и „ Възраждане ”, осведоми Нова тв.

В България част от институциите и партиите се държат като съветски и това е риск за националната сигурност, сподели още той.

„ Няма риск България да бъде вкарана във война, в случай че Русия не вземе решение да извърши терористични актове и саботажи, каквото е догатката за взривяване на „ Северен поток “. Както знаем, на наша територия в предишното са взривявани военни обекти и има съмнение, че това са дейности на ГРУ на съветската войска. Така че против това би трябвало да се работи със силите на ДАНС, прокуратурата, специфичните служби, Народното събрание. И се работи в отбрана на ползите, а не посредством снишаване ”, изясни някогашният боен министър.

Той сподели, че е социална загадка, че България е изнесла въоръжение за Украйна тъкмо с подписите на Корнелия Нинова посредством Полша и други страни. ”България е единствената страна в НАТО, която не е предоставила военна помощ. Каквото дават Естония, Литва, Латвия, Полша, Словакия, Хърватска, Румъния, Гърция, Северна Македония, това може да даде и България ”, съобщи Шаламанов.

Той сподели още, че многонационална батальонна бойна група у нас към този момент има и това е регистрирано като огромно достижение на служебното държавно управление. „ Тези групи бързо могат да бъдат развити като национални бригади, тъй че по линия на сухопътните войски можем да засилим доста добре отбранителните си качества “, счита Шаламанов.

Изтребителите F-16 закъсняват, само че България е предизвестена за това и е получила отплата, както и 250 млн. $ военна помощ от Съединени американски щати в основни области, в това число и киберзащита, изясни Шаламанов.

По думите му страната ни би трябвало да приключи опитите да похарчи още пари за „ Грипен “-и, които не са нужни. „ Цялата игра с тази тематика докара до закъснение на доставката за нов военен аероплан ”, разясни той.

Твърдението, че не би трябвало да въоръжаваме Украйна, се дължи на недоумение същността на НАТО, Европейски Съюз, участието на България в двата съюза и висока степен на взаимозависимост от Кремъл, счита Шаламанов.

Той твърди, че в българските военни учебни заведения и до ден сегашен се учат доктрините за прослава на руската и съветската техника, а не книги, свързани с развиването на НАТО.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР