Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще

...
Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще
Коментари Харесай

Шаламанов: България няма да бъде вкарана във война, освен ако Русия не извърши терористичен акт

Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще бъде вкарана във война, е манипулативно и е част от пропагандата на Кремъл у нас.

Това сподели някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов във връзка изявления на Българска социалистическа партия и „ Възраждане”.

В България част от институциите и партиите се държат като съветски и това е риск за националната сигурност, сподели още той.

„ Няма риск България да бъде вкарана във война, в случай че Русия не вземе решение да извърши терористични актове и саботажи, каквото е догатката за взривяване на " Северен поток ".

Както знаем, на наша територия в предишното са взривявани военни обекти и има съмнение, че това са дейности на ГРУ на съветската войска.

Така че против това би трябвало да се работи със силите на ДАНС, Прокуратурата, специфичните служби, Народното събрание. И се работи в отбрана на ползите, а не посредством снишаване”, изясни някогашният боен министър.

Изтребителите F-16 закъсняват, само че България е предизвестена за това и е получила отплата, както и 250 млн. $ военна помощ от Съединени американски щати в основни области, в това число и киберзащита, изясни Шаламанов.

Твърдението, че не би трябвало да въоръжаваме Украйна, се дължи на недоумение същността на НАТО, Европейски Съюз, участието на България в двата съюза и висока степен на взаимозависимост от Кремъл, разясни той.

Шаламанов твърди, че в българските военни учебни заведения и до ден сегашен се учат доктрините за прослава на руската и съветската техника, а не книги, свързани с развиването на НАТО.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР