Твърде кратка се оказа радостта на народа и надеждата му,

...
Твърде кратка се оказа радостта на народа и надеждата му,
Коментари Харесай

Ако на лъжата краката са къси, защо истината куца?

Твърде къса се оказа насладата на народа и вярата му, че идната зима, в случай че не го тресне втората вълна ковид, "Топлофикация " ще го огрее с по-евтино парно. Причината в началото да се обрадва бяха напоителните вести за нечувани до момента понижения и нови цени на топлото, поради по-ниските цени на природния газ.

Подобаващо първата богатства новина, че "Газпром " ще ни пуска газ с 40 на 100 по-евтино, ни бе предадена персонално от най-бързия вестоносец по нашите земи, министър председателят Бойко Борисов. Това се случи на връх Деня на Освобождението 3 март, като той посочи, че договорът с новите цени ни е бил върнат от "Газпром " на същата дата и влиза в действие с противоположна дата от август 2019 година.

Новината възроди позабравените топли усеща към матушка Рус и в прочувствен изблик народът взе да мълви Вазовото "Тях ги господ прати насам, да оказват помощ, чадо, нам ".

Ала светлото възприятие, че сме се освободили от желязната хватка на "Топлофикация " се оказа лъжовно като първото пролетно слънце. Без даже да изчакат изравнителните сметки за миналия отоплителен сезон, съобразени с новите цени на братушките, еничарите от Комисията за енергийно и водно контролиране ни резнаха главите с новината, че през юли цените на парното скачат. А най-голямото нарастване се планува за София - с цели 22 %.

Няма ли, братя, ковид за пустите еничари и башибозуци от "Топлофикация ", няма ли Освобождение за нас, афробългарите, дето от години влачим нагревател вместо рабски хомот на шията?! Дори "Газпром " да смъкне цените на половина, с още толкоз от горната страна ще ни цакат кръвопийците от КЕВР, които точат ятагани за нас. Тяхна концепция да вземем за пример е да ни смъкват по две кожи от гърба, като цената на природния газ се дефинира на пазарен принцип всеки месец, а цената на парното да се трансформира през половин година. Какво обаче пречи топлофикациите да трансформират цените си всеки месец? Без да ни неистина, че ще ни възстановят наддадените суми за парно с изравнителните сметки...

Ако единствено "Топлофикация " ни лъжеше обаче, с мед щяхме да я намажем. Мамят ни всички, като стартираме с изначалната неистина, че депутатите да вземем за пример са народни представители. Народни са на първото съвещание, когато страхливо престъпват през прага на Народното събрание, облечени в тревирени рокли и полиестерни костюмчета. Ела ги виж след една година обаче, когато към този момент са "захлебили " около лобистките си ползи...

Ама кой да чете класиците, като Джонатан Суифт да речем. Лъжата отлита, след нея идва, накуцвайки истината, тъй че когато хората схванат, че са били излъгани, към този момент е прекомерно късно, е рекъл той.

Всъщност и Суифт не ни прави работа. Дори да приемем мисълта му като наше символ-верую, ще ни стане още по-горчиво, тъй като за нас все е прекомерно късно. Дотам сме се докарали - у нас истината постоянно куца, въпреки че на лъжата краката били къси...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР