Турция затяга ограниченията, свързани с , тъй като новите случаи

...
Турция затяга ограниченията, свързани с , тъй като новите случаи
Коментари Харесай

Турция отново затяга мерките срещу коронавируса

Турция стяга рестриктивните мерки, свързани с, защото новите случаи на болест се усилват. Това предадоха международните организации, като цитираха президента Реджеп Тайип Ердоган.
58 от 81-те окръга на страната в този момент са оповестени за високо рискова или алена зона, включително и Истанбул и Анкара. Около 80 % от 84-милионното население на Турция живее в тези региони. Забраняват се събиранията за общите хранения по време на свещения месец Рамазан, както беше предходната година. Това значи, че всеобщите събирания в шатри и на други места за сахур - храненето преди зазоряване, и ифтар - храненето след мръкване, няма да бъдат разрешени.
 Турция напредва в създаването на своя ваксина против COVID-19 Турция напредва в създаването на своя ваксина против COVID-19
Общо 100 милиона дози ваксини против COVID-19 се чака да дойдат в Турция до края на май. Това съобщи министърът на опазването на здравето...
Ще се постановат уикендни локдауни по време на Рамазана в алените зони, където от 1 март има единствено неделни локдауни. Остава в действие и вечерният част всеки ден от 21 ч. до 5 ч. Ресторантите ще доставят единствено храна за у дома или ще продават единствено храна за дома.
Турция стартира да оповестява за по към 30 000 нови случая на болест всеки ден. Общият брой на случаите надвиши 3,2 милиона от началото на пандемията, а жертвите са към този момент над 31 000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР