Турция влезе в най-строгия локдаун от началото на пандемията. През

...
Турция влезе в най-строгия локдаун от началото на пандемията. През
Коментари Харесай

„Има не повече от пет автомобила от България в Одрин”

Турция влезе в най-строгия локдаун от началото на пандемията. През идващите три седмици в страната ще важат редица ограничавания в опит да се овладее коронакризата. Голяма част от компаниите ще работят от у дома, питателните магазини ще бъдат отворени през седмицата до избран час, а кафенета и заведения за хранене ще оферират единствено услуги за доставка по домовете. Часове преди локдауна - какъв е ползата на пътуващите към Турция за Великден?

Два чартърни полета до Кападокия, цялостни с родни туристи, са анулирани единствено през вчерашния ден, описаха пътуващите. Причината - наложената карантина в Турция. Часове преди цялостното затваряне на Турция, пътуващи от България за южната ни съседка за отмора не липсваха, предава Българска национална телевизия.

Голяма софийска група отпътува за Кушадасъ. Резервацията е направена преди повече от година и отлагана 2 пъти. Българите са обнадеждени и от обстоятелството, че наложените ограничения не се отнасят за задграничните туристи. " Имаме отрицателни PCR проби и допускам, че всички останали, които ще бъдат там, също ще имат, тъй че нямаме мотив за терзание ", описа Иван Тодоров пред Българска национална телевизия. " И взехме решение да пътуваме за празниците, по този начин и по този начин са празници. Нямаме рестрикции от туристическата компания, тъй че пътуваме ", сподели Илиян Царибродски.

" На туристите, доколкото знам, нищо не им е неразрешено, дори турски жители с втори паспорт злоупотребяват ", показа Вайс Барган, който живее в Гоце Делчев. Не толкоз оптимистични са от другата страна на границата. В Одрин българска тирада към този момент рядко се чувала, а последните проведени туристи са посрещнали през декември. " Тук е най-оживеният център на града, най- огромният мол, обаче както виждате, има не повече от пет автомобила от България, преди не беше по този начин, преди съвсем половината от колите бяха от България ", описа преподавателят Мустафа Акан.

" Хотелите са отворени, единствено за чужденци обаче, и те ще могат да посещават Турция с негативен PCR тест, въпреки че кой би желал да пътува при такива условия. Гражданите на Турция няма да вървят на работа, няма да честват, няма да излизат от у дома, с изключение на до най-близкия магазин за хранителни артикули и то в доста стеснен времеви интервал ", разяснява уредникът в българската черква " Св. Св. Константин и Елена " и учител в Одрин Христо Христов.

Докато е в действие строгата карантина, търговията ще бъде лимитирана. Така за празниците Одрин се оказва невъзможна дестинация. " Тази година няма да има пазар в Одрин. Заради локдауна повече пътуващи има от Турция за България ", сподели Аип Сечке, който е водач на интернационален рейс. И българи, и турци се надяват след триседмичното затваряне пандемията да бъде овладяна и да се пътува умерено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР