Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина във връзка

...
Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина във връзка
Коментари Харесай

Турция забранява излизането навън на младежи под 20 години

Турция вкарва спомагателни, още по-строги ограничения за карантина по отношение на разпространяването на ковид в страната, който до през днешния ден е лишил живота на 425 души, а 20 921 са инфектирани. Мерките бяха огласени от президента Реджеп Ердоган в телевизионно послание към нацията.

От през днешния ден в среднощ се не разрешава влизането и излизането на коли в Истанбул и 29 огромни общини на страната, както в и черноморският град Трабзон. Влизането или излизането в тези градове ще става единствено със особено позволение.

Към възбраната за излизане на открито на хората над 65 години се прибави още една възрастова група. От през днешния ден за период от 15 дни се не разрешава излизането на открито на младежи под 20 години, т.е. родените след 1 януари 2000 година.

За всички жители на страната се вкарва наложително носене на маски в местата с огромни скупчвания на хора, в това число в супермаркетите, на пазарите и на работните места.

За тези,които не съблюдават наложената към този момент мярка за три крачки разстояние при извършване на покупки или в публичния превоз, ще се постановат санкции до 5 хиляди лири.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР