Турция спечели титлата на Европейското първенство по волейбол за жени

...
Турция спечели титлата на Европейското първенство по волейбол за жени
Коментари Харесай

Турция спечели Евроволей 2023 при жените

Турция завоюва купата на Европейското състезание по волейбол за дами в Италия, Германия, Белгия и Естония.

Туркините, които са шампионки от Лигата на нациите победиха международния първенец Сърбия с 3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13) в оспорван край на шампионата в Брюксел. Едва за четвърти път първенецът бе избран в пети сет от 1987 година насам.

Отборът на Турция завоюва първата си европейска купа откакто бе изгубил финалите през 2003-а и 2019-а година. Сръбкините завоюваха шести орден от Евроволей и пети следващ, като те имат на сметката си три златни оценки, три сребърни и две бронзови.

Турция изоставаше на два пъти в дуела след трагични първи и трети сет, само че успяваше да изравни и победи с 15:13 в тайбрека.

Натурализираната кубинка Мелиса Варгас показва извънредно показване за състава на Турция при дебютното си присъединяване на Европейско състезание и означи впечатляващите 41 точки за успеха, а Еда Ердем Дюндар и Зехра Гюнеш приключиха с по 15.
 Христо Стоичков ще участва на откриването на Европейското състезание по волейбол
Христо Стоичков ще участва на откриването на Европейското състезание по волейбол

Камата формален посетител на събитието

За Сърбия Тияна Бошкович се отличи с 37 точки, а Бианка Буса добави 13.

Нидерландия стигна до бронзовите медали след триумф над някогашния европейски първенец Италия с 3:0 (25:23, 28:26, 25:20). След 17 следващи победи италианките записаха две поредни загуби и изненадващо останаха отвън подиума.

За състава на Нидерландия бронзът е първи орден от 2017 година и първо бронзово отличие на европейско състезание по волейбол за дами от 1985-а.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР