Турция ще започне сухопътна операция в Северна Сирия, когато прецени,

...
Турция ще започне сухопътна операция в Северна Сирия, когато прецени,
Коментари Харесай

Анкара: Сухопътната операция в Сирия може да започне всеки момент

Турция ще стартира сухопътна интервенция в Северна Сирия , когато реши, че е належащо, съобщи представителят на турския президент Ибрахим Калън.

„ Операцията може да стартира всеки миг: през днешния ден, на следващия ден, след седмица. Всичко е квалифицирано. . Ще стартира, когато му пристигна времето ”, сподели той в изявление за телевизия „ А Хабер ”.

Анкара в никакъв случай няма да желае позволение за началото на интервенцията и няма да осведоми никого за резултатите от нея, акцентира той. Калън сподели също, че Турция няма да предизвести който и да било за началото на интервенцията.

„ Това не стои на дневен ред. Турция няма уговорката да осведоми никого по въпроси на своята национална сигурност. Отделен въпрос е, че може да беседва за такива интервенции със своите съдружници и съседи и тя го прави ”, сподели Калън.

Той означи, че Турция продължава да поддържа връзка със Сирия на равнище специфични служби, защото това е належащо.

На 20 ноември Турция стартира въздушни офанзиви против позициите на кюрдската милиция и на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северна Сирия в отговор на терористичната офанзива на 13 ноември в Истанбул, когато починаха 6 индивида.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР